Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Гордієнко Юрій Васильович

Дата: 27.09.2024 15:31
Кількість переглядів: 15

Гордієнко Юрій Васильович

(02.03.1969 – 17.05.2023)

Народився 2 березня 1969 року в селищі Павлиш. Навчався в місті Кременчук в середній школі №28. Здобувши середню освіту, вступив до професійно-технічного училища №22 та отримав професію оператора-налагоджувальника верстатів з програмним керуванням. Згодом став майстром виробничого навчання у професійно-технічному училищі №22. Пізніше працював на Кременчуцькому автомобільному заводі налагоджувальником.

У 1991 році Юрій Васильович одружився, в 1992 - народився син Денис.

Юрій Гордієнко був справжнім патріотом своєї Батьківщини, в 2015 році добровольцем вступив до славного полку «АЗОВ», воїни якого прославились незламністю та стійкістю. Щоб вступити до полку, бійці проходили нереальні випробування. Важко було не лише фізично, а й морально. Відслуживши за контрактом, повернувся до мирної праці – працював будівельником.

В квітні 2022 року знову добровольцем пішов захищати Україну. Захищав Ірпінь, Гостомель, Мощун. Був у Миколаївській, Запорізькій, Рівненській областях, а потім – в Бахмуті. В березні 2023 року Юрій Гордієнко був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України «Сталевий Хрест».

Фортеця незламності нашої армії – місто Бахмут – стало містом, де обірвалося життя Героя. 17 травня 2023 року командир відділення другого інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу першого механізованого батальйону військової частини молодший сержант Юрій Васильович Гордієнко, вірний військовій присязі, загинув, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України.

Вічна пам’ять і шана Герою! Назавжди в строю!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень