Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Порплиця (Остапчук) Алла Сергіївна

Дата: 27.09.2024 15:28
Кількість переглядів: 26

Порплиця (Остапчук) Алла Сергіївна

(27.06.2000 – 08.05.2022)

Народилася 27 чревня 2000 року в селищі Павлиш.

До початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну підписала контракт на військову службу. Хотіла потрапити саме в Окремий загін спеціального призначення "Азов", де служив її хлопець. З 24 лютого вони вже разом захищали Маріуполь.

Під розриви снарядів та бомб Алла та її хлопець одружилися 10 квітня 2022 року. 7 травня вона востаннє написала повідомлення мамі: привітання з Днем матері, про яке через зайнятість та постійну небезпеку згадала не одразу.

Потім захисниця перестала виходити на зв'язок. 6-7 травня вона мала евакуюватись, але евакуація зірвалась. А 8 травня 2022 р. під час чергового бомбардування Алла Порплиця загинула. Її чоловік потрапив у полон і не міг повідомити про це рідним.

"Вона була хороброю і безстрашною, з загостреним почуттям справедливості та відповідальності. Дуже любила свою родину. Піклувалась про неї навіть знаходячись на "Азовсталі" під жорстокими бомбардуваннями".

Дівчина зі школи була патріоткою. Добре вчилася, була слухачкою обласної Малої академії наук учнівської молоді у секція "Психологія". Здобула освіту еколога в Кременчуцькому національному університеті імені Остроградського. Хотіла отримати другу вищу освіту слідчого національної поліції, але змінила своє рішення, щоб не розлучатись із коханим.

Нагороджена орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Світла та вічна пам’ять Героям…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень