Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Шліпов Михайло Іванович

Дата: 27.09.2024 14:57
Кількість переглядів: 24

Шліпов Михайло Іванович

(11.01.1966 – 11.10.2023)

Народився Михайло Іванович 11 січня 1966 року в селі Камбурліївка. Тут пройшло його дитинство та юні роки. Гідним прикладом для юнака на той час був його батько, який працював водієм, тому після закінчення середньої школи не вагаючись їде навчатися на спеціальність водія до Олександрійського училища, де отримує диплом із відзнакою. Далі його трудова діяльність розпочинається у місцевому колгоспі водієм, як він і мріяв.

Протягом 1984-1986 років проходить службу в армії в прикордонних військах на території Республіки Таджикистан. Після закінчення строкової служби повертається в рідне село і знову працює водієм в дорожній службі, а згодом свою трудову діяльність продовжує на Крюківському сталеливарному заводі. У 1990 році одружується. Разом з дружиною Іриною збудували будинок та виростили трьох дітей. Михайло Іванович був гарним сім’янином та надійною опорою і підтримкою для своєї родини. Завжди з повагою ставився до своєї дружини та був турботливим батьком для своїх синів та доньки. Згодом родина дочекалась й онуків, яких Михайло Іванович безмежно любив та завжди намагався присвятити вільний час спілкуванню з ними.

Коли у 2014 році на Україну напав ворог, Михайло Іванович добровільно пішов захищати суверенітет країни від ненависного загарбника. Воював у статусі артилериста, пройшовши складні випробування на Донбасі. Був нагороджений нагрудним знаком «Учасник АТО» та медаллю «За єдність України». У 2015 році повернувся додому.

На початку повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно приєднався до територіальної оборони рідної громади, де ніс службу понад рік. Згодом, у травні 2023 року, був переведений до складу 9 окремого стрілецького батальйону.

Після військових навчань, батальйон було передислоковано в зону бойових дій Луганської області. Там Михайло Іванович сумлінно та мужньо виконував бойові завдання на посаді водія-радіотелефоніста. Був вірним побратимом та надійним бойовим товаришем, мужньо стояв на захисті своєї країни та виконував всі поставлення завдання. Перебуваючи на фронті, завжди знаходив можливість контактувати з рідними та переймався за них.

9 жовтня 2023 року Михайло Іванович востаннє, як виявиться згодом, був на зв’язку та телефонував рідним. З 11 жовтня 2023 року захисник вважався безвісті зниклим. 29 квітня 2024 року стало відомо, що під час виконання обов'язків військової служби по відсічі збройної агресії російської федерації, в зоні ведення бойових дій біля н. п. Макіївка Луганської області водій-радіотелефоніст 2 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 3 стрілецької роти військової частини А 7093 солдат Шліпов Михайло Іванович загинув 11 жовтня 2023 року.

Михайло Іванович був людиною з великим добрим серцем та щирою душею, завжди позитивний та веселий, справжнім другом, мужнім та хоробрим. Найбільше любив свою сім’ю та рідну Україну, за свободу якої віддав найцінніше - своє життя.

Світла та вічна пам’ять Герою…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень