Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Ялинич Микола Іванович

Дата: 27.09.2024 12:52
Кількість переглядів: 14

Ялинич Микола Іванович

(06.09.1968 – 19.03.2024)

Народився 06 вересня 1968 року в селі Ясинуватка Онуфріївського району Кіровоградської області. В 1982 році родина переїхала до села Куцеволівка. Саме тут у класах Куцеволівської середньої загальноосвітньої школи навчається до 1985 року. З 1986 по 1988 роки проходив військову службу. Повернувшись з армії, у 1989 році працює водієм в автогаражі місцевого колгоспу. Мав «золоті руки» і відкрите серце майстерно ремонтував машини та іншу техніку. Згодом використовуючи свої здібності відкрив власну справу - свій шиномонтаж. Він вправно лагодив автівки, чим не раз виручав багатьох односельців.

Слава про якість послуг та майстерність Миколи Івановича була відома не тільки в громаді та області, а й далеко за її межами, адже його будинок розташовано якраз біля дороги державного значення, де його послугами скористався не один водій та була врятована не одна автівка. З 2016 по 2020 роки працював охоронцем у Куцеволівській сільській раді. Був відповідальним працівником, сумлінно виконував свою роботу.

Микола Іванович мав гарну та люблячу сім’ю, був турботливим батьком та чоловіком, котрий піклувався про свою дружину Віру Іванівну та двох синів Віктора та Владислава. Особливо тішився моментами, які проводив поруч із онуками.

Але звичний ритм життя Миколи Івановича змінився із початком широкомасштабного вторгнення російських військ на територію України. В березні 2022 року, отримавши повістку без роздумів пішов захищати Батьківщину. Під час виконання бойових завдань був вірним побратимом та надійним товаришем. Рівно рік вірно стояв на захисті своєї держави, відважно виконуючи всі поставлені цілі.

Родина захисника чекала перемоги та повернення свого Героя додому, але у березні 2023 року отримала страшну звістку про те, що Микола Іванович зник безвісті під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Майже цілий рік дружина, сини, близькі та друзі жили надією, що Микола Іванович повернеться додому… Та нажаль не судилося відчути тепло обіймів чоловіка та батька ні дружині, ні синам… Онуки вже ніколи не побачать свого дідуся, їм не буде з ким побавитися…

22 лютого 2024 року рідні Героя та громада отримали тяжку звістку про те, що механік водій 2 механізованого батальйону військової частини А 7013, солдат Ялинич Микола Іванович під час виконання бойового завдання в районі н. п. Новоданилівка, Запорізької області загинув саме 19 березня 2023 року, відколи він вважався безвісті зниклим…

Вічна слава і пам’ять українському Воїну!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень