Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Бартко Сергій Костянтинович

Дата: 27.09.2024 10:31
Кількість переглядів: 26

Бартко Сергій Костянтинович

( 31.08.1978 – 13.09.2023)

Сергій Костянтинович народився 31 серпня 1978 року в Сумській області, у місті Дружба, в багатодітній родині. Потім сім’я переїхала в село Млинок Онуфріївської громади, де він згодом навчався у місцевій школі.

Після закінчення школи проходив службу в армії. У 2003 році створив міцну сім’ю, у якій народилося двоє дітей – донька Анастасія та син Дмитро. Сергій був майстром на всі руки, доброзичливим, товариським, з відкритим серцем, на першому місці для нього завжди була його сім’я.

З 2000 року по 2019 рік працював на різних посадах в державній установі «Кременчуцька виправна колонія № 69». Був добросовісним та відповідальним працівником, за що був неодноразово нагороджений грамотами та подяками.

У зв’язку з закриттям колонії, у 2019 році, не сказавши нікому, він підписує контракт із ЗСУ і з 2020 року служить в Збройних Силах України.

Спочатку проходив службу у медичній частині на території Донеччини, виконував завдання поблизу Донецького аеропорту. У 2021 році його підрозділ «зайшов» на Луганщину. З початком повномасштабного вторгнення продовжував тримати бойові позиції під постійними обстрілами «Градів».

Сергій Костянтинович був військовослужбовцем санітаром-водієм 57 бригади 42 батальйону, виконував бойові завдання в медичній частині на території Донеччини та Луганщини. Завдяки йому було врятовано не одне життя, в тому числі і багато наших земляків. Він забирав поранених захисників з тих місць, в які інші їхати вже не наважувалися.

«У нашій службі важко не так фізично, як психологічно, емоційно, — казав Сергій якось у своєму інтерв’ю для газети «Придніпров’я». — Але маємо бути сильними. На передовій же ще важче». І додавав: «Всі, з ким доводиться проходити весь цей військовий шлях, назавжди залишаться один для одного побратимами. Головне, щоб вижили». Думка про те, що його чекають рідні – гріє душу, надихає й додає сил, казав Сергій.

13 вересня 2023 року страшна хвороба перемогла життя Сергія. Але не перемогла його особистість, його стійкість, мужність та бажання служити й захищати рідну землю кілька років до цього.

Вічна та світла пам'ять!

СЛАВА ГЕРОЮ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень