Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Удовицький Геннадій Іванович

Дата: 26.09.2024 09:08
Кількість переглядів: 22

Удовицький Геннадій Іванович

Удовицький Геннадій Іванович народився 1 травня 1973 року в Онуфріївці. Закінчивши 8 класів місцевої школи, вступив до сільськогосподарського технікуму. Після навчання свою роботу пов’язав з благородними тваринами – кіньми, адже дуже їх любив, доглядав за ними, їздив верхи. Саме любов до коней дала можливість Геннадію побачити різні країни.

Ще одним із захоплень була техніка, йому завжди хотілося бути ближче до великих машин, мотоциклів, тому він іде працювати водієм на Кременчуцький автомобільний завод. В подальшому все його життя пов’язане з автомобілями і дальніми дорогами.

З 2008 року Геннадій Удовицький займався власною справою, даючи можливість жителям нашої громади смакувати кавунами та овочами з Херсонщини…

В 2014 році, коли на нашу землю прийшли загарбники, небайдужий до долі рідної країни, Геннадій Іванович в перші дні Майдану не міг всидіти на місці. Шукав шляхи, яким чином він може бути корисним для України.

Його довго не брали до жодної діючої бойової частини, поки не створили 55-й (Кіровоградський) окремий автомобільний батальйон «Чорний Ліс». Там він проходив службу в роті забезпечення водієм «Уралу», постачаючи все необхідне своїм побратимам на нульових позиціях. Побачив пекло Дебальцева, Іловайська, Попасної, Соледара, Ізюма, Балаклеї.

За особисту мужність і відвагу, проявлені в найгарячіших точках АТО/ООС, Геннадій Удовицький нагороджений медаллю «За відвагу».

У 2017 році був демобілізований за станом здоров’я.

24 лютого 2022 року не зважаючи на свій вік і стан здоров’я, він першим о 6 годині ранку з речами вже був біля військкомату, готовий захищати свою землю від російських окупантів. До травня проходив службу в роті охорони Збройних сил України Олександрійського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки. А вже в червні Геннадій виконує бойові завдання у складі 57 бригади в Луганській області в районі Бахмут – Сєвєродонецьк. З липня місяця– навідник мезанізованого відділення бойової машини, виконував бойові завдання на Херсонщині.

13 вересня 2022 року навідник 2 механізованого відділення – бойової машини 3 механізованого взводу 3 механізованої роти військової частини А4472 вірний військовій присязі Геннадій Іванович Удовицький загинув при наступі на Херсонщині, захищаючи нас з вами.

Воював за своє, свою сім’ю, територію і власне майбутнє.

Наше майбутнє… Він дуже любив життя і не хотів, щоб ми змарнували своє. Він хотів, щоб ніхто з молодих не йшов на війну, щоб жили…

Добрий, щирий син, люблячий чоловік, турботливий батько, найдобріший у світі дідусь, надійний побратим – таким був наш захисник, наш Герой.

Щирим, усміхненим, привітним для всіх.

Пам’ять про Геннадія Івановича Удовицького завжди житиме у наших серцях, він був, є і буде справжнім сином України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень