Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Учасників фінального двобою за престижний трофей визначено

Дата: 10.07.2024 13:04
Кількість переглядів: 49

Кубок пам’яті захисників Вітчизни

У суботу, 6 липня, відбулись ігри третього, останнього туру футбольного змагання за «Кубок пам’яті захисників Вітчизни».

В Онуфріївці місцевий «Рубін» приймав футболістів «Ниви» із Млинка. По ходу матчу господарі солідно вели в рахунку 2:0, але млинчанам вдалося створити дві гольові нагоди та не змарнувати їх. На користь гостей зіграла невпевненість стража воріт «Рубіну». Попри все, навіть за таких помилок, "Рубін" мав удосталь стовідсоткових моментів, аби вийти з гри переможцями.

Таким чином, нічия 2:2 дозволяла онуфріївцям стати другим фіналістом турніру, аби взяти реванш у “Темпа” за поразку кількатижневої давнини, коли визначався володар Кубка Калюжного.

Проте такий розвиток ситуації геть не влаштовував зголоднілих до великих перемог і трофеїв гравців павлиського “Колоса”. Тим паче, все було, як-то кажуть, в їх ногах, адже навіть нічийний результат проти камбурліївського “Темпа” задовольняв підопічних Руслана Смальченка.

Як ви вже зрозуміли, на кін було поставлено чимало, тож не треба дивуватися, що на трибунах арени в Павлиші не було де і яблуку впасти. Однозначно можна констатувати: несподівана звитяга проти “Ниви” суттєво посилила віру фанатів “Колоса” в своїх улюбленців. Та й представники вболівальницького активу Онуфріївки згодом завітали до Павлиша, аби на секторі Камбурліївки прагматично повболівати за збереження своєї 2-гої позиції в таблиці.

Варто зауважити, що перша половина зустрічі ознаменувалася здебільшого боротьбою за володіння ініціативою. Разом із цим, павлишани кілька разів нагадували, кому належить цей газон. Потужно, хоч і вище воріт, спочатку пробив Роман Тапінос, а згодом якісна подача з кутового від Данила Гусєва знайшла адресата в особі Дмитра Кумпана. 7-й номер “Колоса” добре поклав корпус, але кіпер суперників Костянтин Глинянчук упорався з небезпекою. До речі, своїми ударами не давала засумувати воротареві “Темпу” і славнозвісна легенда місцевого футболу Олександр “Спартак” Кравченко. Він і справді, немов мудрий і досвідчений гладіатор, самовіддано бився за кожен м’яч, підстраховував партнерів у потрібну мить та долучався до хвиль атак.

А от гідної відповіді від гостей ми не побачили у першому таймі. Відсутність гостроти обурила тренерський штаб камбурліївців, тож, на другий тайм команда вийшла з вже двома центральними форвардами – Денисом Пугачем і Мирославом Смакулою. Першою скрипкою в цьому атакувальному дуеті й надалі залишався Пугач, а Смакула регулярно змінювався позиціями з іншим партнером, Віталієм Костаренком. Саме останній вирвався на 46-ій хвилині з-під опіки опонента при кутовому та акцентованим ударом головою переправив м’яча у дальній кут воріт. Як і воротар павлишан Артур Овчаренко, усі були безсилими щось вдіяти, але м’яч пролетів поруч із павутиною на дев’ятці.

А невдовзі Владислав Мєтєльський із 25-ти метрів завдав разючого удару, проте це вкотре був епізод, коли гравцю гостей “Темпа” забракло влучності.

Вже за кілька хвилин той-таки Мєтєльський знову проявив себе, здійснивши розкішний фланговий навіс на дальній кут воріт. Як і заведено, там опинився Смакула. На щастя для “колосян”, йому ледве вдалося дотягнутися до м’яча – досі нулі на табло.

У певний момент серед фан-зони Павлиша виникли підозри стосовно задуму рідних гравців про утримання нічийного результату. Цей план спровокував чимало несхвальних висловлювань, адже футбольні боги часто безжально карали за подібні перестороги безліч славетних команд світового класу.

Дещо розвіяв ці побоювання глядачів центрфорвард “Колоса” Олександр Карамалак. Отримавши м’яча неподалік лінії карного майданчика супротивника, він непогано послав шкіряну кулю у нижній лівий від себе кут. Багатьом здалося, що удар видався заслабким, але воротар Глинянчук не без проблем упорався з таким викликом.

Тим паче, наступна атакувальна дія нападника виявилася результативною. Після вдало виграного єдиноборства, Карамалак протягнув м’яча правим флангом та зумів прострілити у штрафну зону.

Там на подібну передачу чекав його партнер Дмитро Кумпан. Обробивши пас в один дотик, гравець у кращих традиціях Ліонеля Мессі прибрав на паузі захисника, а тоді прошив голкіпера з відстані кількох метрів – 1-0. Для правого вінгера цей гол уже третій на турнірі, отож, Дмитро наразі став кращим бомбардиром команди.

Особливо ефективно футболіст взаємодіяв у комбінаційному трикутнику зі своїм відчайдушним капітаном Данилом Гусєвим та Олександром Карамалаком. Завдяки швидкості та атлетизму цей легіонер вельми швидко полюбився всьому фанатському активу селища Павлиш. Хочеться вірити, що Дмитро стане одним із ключових персонажів майбутнього розділу історії тріумфів, який має намір написати новий тренерський штаб колективу.

Поєдинок так і завершився з рахунком мінімальної перемоги “Колоса”. Проте, варто згадати, що перед самісіньким фінальним свистком Мирослав Смакула міг врятувати для своєї команди нічию, скерувавши футбольний снаряд упритул зі стійкою з дистанції у понад 20-ть метрів. Наврядчи Артур Овчаренко зумів би впоратися з таким сильним і акцентованим ударом, котрий не зуміли заблокувати його партнери.

Цей результат вивів команду Павлиша на першу сходинку із 6-ма балами в активі. Стільки ж протягом групового етапу набрав і камбурліївський “Темп”, але вони мають гіршу різницю статистики забитих і пропущених м’ячів.

Підбиваючи підсумки цього туру, наостанок зазначимо, що протистояння відбулися суто в межах спортивної агресії та з дотриманням усіх джентльменських принципів поведінки на полі. Тобто, по суті, арбітрам обох бригад із Олександрії не довелося надмірно пильнувати за дисципліною чи збавляти градус напруги.

А вона ще вся попереду, адже запеклий сюжет футбольної боротьби між “Колосом” і ”Темпом” не добіг свого кінця. Його кульмінація чекатиме на нас уже незабаром.

НА ЦЬОМУ ВСЕ. ВДЯЧНІ ЗА УВАГУ! ЗУСТРІНЕМОСЯ НА ФІНАЛІ!

Кубок пам’яті захисників ВітчизниКубок пам’яті захисників ВітчизниКубок пам’яті захисників ВітчизниКубок пам’яті захисників ВітчизниКубок пам’яті захисників Вітчизни


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень