Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Виплата одноразової грошової допомоги сім’ям з дітьми за підтримки ЮНІСЕФ

Дата: 05.07.2024 10:03
Кількість переглядів: 39

Виплата одноразової грошової допомоги сім’ям з дітьми за підтримки ЮНІСЕФ

Уряд спільно з Дитячим фондом  Організації Об’єднаних Націй  (ЮНІСЕФ) запровадили додаткову фінансову допомогу для родин з дітьми з вразливих категорій, які евакуюються з Харківської та Сумської областей.

Виплата грошової допомоги проводиться Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) без звернення отримувача державної соціальної допомоги, крім отримувачів державної соціальної допомоги, які самостійно евакуювалися з територій, населення яких підлягає обов’язковій евакуації.

У разі самостійної евакуації та/або евакуації за допомогою благодійних, громадських організацій отримувачі державної соціальної допомоги звертаються із заявою встановленої форми та підтвердними документами до відділу праці та соціального захисту селищної ради (селище Онуфріївка, вул. 40 років Перемоги, 37, каб.№4) або до центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) (селище Онуфріївка, вул. Центральна 11, перший поверх).

Виплата грошової допомоги здійснюється в межах фінансування, визначеного Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй у розмірі 3600 гривень на місяць (або в іншому розмірі, визначеному Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ), протягом трьох місяців та може бути виплачена одноразово у розмірі 10800 гривень із розрахунку за три місяці на кожного члена сім’ї отримувача державної соціальної допомоги. 

Виплати будуть доступні сім’ям з дітьми, які з 1 травня 2024 року підлягають обов’язковій евакуації, а до евакуації проживали на території Сумщини й Харківщини,  за умови отримання однієї або кількох з таких допомог:

  • щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, яка за висновком лікарської комісії закладу охорони здоров’я потребує постійного стороннього догляду, на догляд за нею;
  • допомоги на дітей одиноким матерям та допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;
  • допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;
  • державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, у тому числі з інвалідністю, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною”, оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків;
  • державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
  • тимчасової допомоги на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування та які тимчасово влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу, “Дитина не одна”.

Грошова допомога не надається отримувачам державної соціальної допомоги та членам їх сімей у період отримання ними міжнародної цільової грошової підтримки від інших міжнародних організацій, перевірка інформації про отримання якої передбачається програмними документами Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ). Також грошова допомога не надається отримувачам державної соціальної допомоги, які протягом місяця до обов’язкової евакуації перебували на обліку внутрішньо переміщених осіб в інших областях України, крім областей, населення яких підлягає обов’язковій евакуації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень