Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Командно-штабні навчання органів управління та сил цивільного захисту проведено на території Онуфріївської громади

Дата: 05.07.2024 09:34
Кількість переглядів: 66

Командно-штабні навчання

Згідно з розпорядженням начальника обласної військової адміністрації № 234-р «Про підготовку до проведення регіонального командно-штабного навчання з цивільного захисту України на 2024 рік» 3 липня в Онуфріївській громаді були проведені командно-штабні навчання органів управління та сил цивільного захисту.

Розпочалася подія із засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та комісії з евакуації. Цьогоріч умовною загрозою став обстріл крилатими ракетами РФ Кременчуцької ГЕС. Про готовність до ліквідації наслідків виниклої ситуації доповіли керівники територіальних формувань цивільного захисту Онуфріївської селищної ради.

У процесі засідання взяли участь заступник голови ДСНС України Демчук Володимир; тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУ ДСНС України в Кіровоградській області Родіонов Олексій; начальник управління з цивільного захисту оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Кіровоградської обласної військової адміністрації Слінченко Володимир; начальник Головного управління національної поліції в Кіровоградській області Козьяков Роман; начальник Олександрійської районної військової адміністрації Ольга Коріненко.

Інформація умовного повідомлення вказувала на те, що до зони підтоплення потрапляють шість населених пунктів Онуфріївської громади, а саме: Успенка, Дача, Деріївка, Морозівка, Куцеволівка, Млинок.

Після ознайомлення з теоретичною частиною проблеми, всі перемістилися до приймального пункту евакуації, який розгорнули на території Онуфріївського ліцею. Тут було відпрацьовано алгоритм дії, починаючи від прийому і реєстрації громадян до розміщення евакуйованого населення у місця тимчасового проживання.

Практичне відпрацювання порядку дій при евакуації населення та матеріальних цінностей було здійснено на території села Деріївка. Саме тут було розгорнуто збірний пункт рятівної техніки та обладнання. Також на березі Дніпра учасникам навчань продемонстрували порятунок умовно потерпілих людей і тварин.

Згодом усі члени комісії перемістилися на найвищу точку місцевості, звідки оцінювали процес відпрацювання переміщення евакуаційних колон до збірного пункту. Завдяки сумлінній та кропіткій командній взаємодії органів ДСНС та органів місцевого самоврядування було встановлено намети. На цих об’єктах постраждалому населенню допомагали психологи, а волонтери Червоного Хреста забезпечували їх пакунками першої допомоги.

У такому ритмі й минув швидкоплинний, але насичений день тренувань. Підбиваючи його підсумки, Онуфріївський селищний голова Віталій Береза зазначив про те, що всі учасники цієї життєво необхідної події чудово продемонстрували свою готовність до ефективного усунення наслідків біди надзвичайного рівня руйнівних наслідків.

Учасники комісії схвально відреагували на твердження посадовця та додали, що сподіваються, аби всі поліпшені навички та здобуті сьогодні знання ставали нам у нагоді лише під час умовних і навчальних сирен.

Наостанок очільник громади подякував кожному з когорти відважних та сумлінних громадян, які активно були залучені до проведення і організації командно-штабних навчань. Також слова особливої щиросердної пошани керманич Онуфріївщини висловив начальнику ГУНП України в Кіровоградській області Роман Козьякову і керівництву Головного управління надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області за активну підтримку в підготовці локацій практичної частини занять.

Загалом же штабні навчання пройшли на високому рівні. Усі зауваження та недоліки, про які повідомили члени комісії, будуть враховані у подальшій роботі.

Командно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчання Командно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчанняКомандно-штабні навчання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень