Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Відбулася робоча зустріч представників головного управління з керівництвом Онуфріївської територіальної громади

Дата: 28.06.2024 16:34
Кількість переглядів: 51

Відбулася робоча зустріч представників головного управління з керівництвом Онуфріївської територіальної громади

За ініціативою заступника начальника головного управління Інни Максименко відбулася робоча зустріч представників головного управління з керівництвом Онуфріївської територіальної громади.

Присутні обговорили проблемні питання, які виникають під час прийому та подальшого опрацювання документів наданих громадянами для призначення та перерахунку житлових субсидій та пільг, особливості призначення пільги на тверде паливо та скраплений газ. Водночас, представники головного управління поінформували про особливості перерахунку житлових субсидій / пільг на неопалювальний період, а також стосовно порядку продовження отримання субсидій / пільг з 01.07.2024 тим одержувачам, які станом на 24.02.2022 проживали на тимчасово окупованих територіях та не перепризначали субсидії / пільги за новим місцем проживання.

Крім цього, нагадали про електронні сервіси Пенсійного фонду України, а саме про спрощену процедуру звернення громадян за житловою субсидією.

“Для призначення житлової субсидії за спрощеною процедурою подається лише заява в електронній формі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний додаток “Пенсійний фонд”, Портал Дія або в паперовій формі звернувшись до сервісного центру Фонду чи до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, або надіславши заяву на адресу Фонду поштою. Інформацію, необхідну для визначення права домогосподарства на житлову субсидію Пенсійний фонд отримає від державних реєстрів. На основі отриманих даних, приймається рішення про розгляд заяви”, – зазначила Інна Максименко.

✅ Начальник управління обслуговування громадян Світлана Риндіна надала детальні роз’яснення щодо спрощення процедури призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни. Для цього ухвалено експериментальний Порядок взяття на облік та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для цих категорій населення. Даний Порядок передбачає значні спрощення, а саме: з травня поточного року якщо у ветерана війни самостійно подати заяву відсутня можливість – це можуть зробити за неї члени родини. Таку заяву також можна подати в електронному вигляді. Обсяг інформації, необхідної для призначення пільг Пенсійний фонд отримає через обмін і взаємодію між інформаційними системами державних органів.

✅ У свою чергу, начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Володимир Іщенко звернув увагу на систему інформаційного обміну надавачів житлово-комунальних послуг з Пенсійним фондом України щодо відомосте, необхідних для призначення житлових субсидій та пільг.

Відбулася робоча зустріч представників головного управління з керівництвом Онуфріївської територіальної громадиВідбулася робоча зустріч представників головного управління з керівництвом Онуфріївської територіальної громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень