Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

26 квітня - День Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2024 15:32
Кількість переглядів: 43

26 квітня - День Чорнобильської трагедії

26 квітня 1986 року – цього фатального дня 38 років тому, на Чорнобильській атомній станції вибухнув четвертий енергоблок. Унаслідок вибуху реактор був повністю зруйнований, а в атмосферу Землі вирвалася хмара радіоактивного пилу. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а її відголосок хвилею прокотився усім світом.

В ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції взяли участь близько 160 жителів нашої громади, вони виконували різні види робіт в 30 кілометровій зоні та у місті Чорнобиль. Молоді люди, не шкодували себе, щоб запобігти подальшим викидам радіоактивних матеріалів та зберегти людські життя від нищівного атома. 38 річницю з дня аварії на ЧАЕС зустрінуть лише 105 ліквідаторів-земляків. Висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії.
Сьогодні заступник голови депутатської фракції політичної партії “Слуга Народу” Максим Ткаченко та народний депутат і військовослужбовець Олександр Юрченко, селищний голова Віталій Береза, представники селищної ради, працівники 33 ДПРГ 2 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Кіровоградській області та ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС поклали квіти до пам’ятних знаків жертвам Чорнобиля та вшанували хвилиною мовчання тих, хто, долаючи наслідки аварії, віддав своє життя в боротьбі з радіаційною загрозою.

На жаль, сьогодні Україна має боронити свою землю від російського агресора і знову стояти на охороні всього світу від катастрофи. У перший день війни Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військовими, тоді ж були вчинені провокації зі сторони рф, взято в полон захисників ЧАЕС та вивезено частину її обладнання. Також ними окуповано Запорізьку атомну електростанцію.

Україна і світ з острахом спостерігають за цими подіями. Адже це страшно — вдруге пережити трагедію подібного масштабу. Завдання і виклик сьогодні нас та союзників – повернути всі захоплені Українські землі і не допустити нового Чорнобиля!

Шануймо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та світлу пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи!

26 квітня - День Чорнобильської трагедії26 квітня - День Чорнобильської трагедії26 квітня - День Чорнобильської трагедії26 квітня - День Чорнобильської трагедії26 квітня - День Чорнобильської трагедії 26 квітня - День Чорнобильської трагедії26 квітня - День Чорнобильської трагедії26 квітня - День Чорнобильської трагедії


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень