Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Розпочався футбольний турнір на приз Олексія Калюжного

Дата: 23.04.2024 13:06
Кількість переглядів: 13

Розпочався футбольний турнір на приз Олексія Калюжного

У суботу, 20 квітня, на території громади розпочалися футбольні змагання на приз героя дзоту № 11 Олексія Калюжного. Нагадаємо футбольним вболівальникам та учасникам змагань, що цей престижний турнір був заснований у далекому 1966 році.

Хто ж такий Олексій Калюжний?

Калюжний Олексій Володимирович народився 17 березня 1920 року на хуторі Красному, поблизу села Байдакове. Він – учасник Другої Світової війни, кулеметник дзоту №11, обороняв місто Севастополь. Під час другого наступу нацистських військ на це місто, у грудні 1941 року, дзот №11 у складі шістьох чоловік кілька днів вів героїчну боротьбу з великими силами противника. Напередодні бою матроси поклялися: не відступати назад ні на крок, битись з ворогом до останньої краплі крові. 21 грудня нацисти оточили дзот. У жорстокому бою Олексій Калюжний і загинув. Воїна було нагороджено орденом Вітчизняної війни I ступеня (посмертно).

Першим володарем цього призу були футболісти попівської «Зорі». Кубок переможцям завжди вручав батько героя Володимир Іванович. А от діючим володарем призу є млинчанська «Нива», котра тріумфувала минулого року.

Отож, у першому турі відбулося дві гри. В Онуфріївці «Рубін» приймав павлиський «Колос», а у Камбурліївці місцевий «Темп» зіграв з млинчанською «Нивою». Футболісти деріївського «Граніту» мали нагоду перепочити.

Обидва футбольні поєдинки видалися для глядачів цікавими та багатими на голи. В Онуфріївці господарі поля поступалися після першого тайму гостям - 0:1 (гол на рахунку Данила Гусєва). Хай там як, у другому таймі місцеві футболісти додали у грі і довели свою перевагу, забивши три голи у ворота свого суперника (всі голи забивали легіонери). Однак павлишани не реалізували кілька реальних можливостей для взяття воріт господарів поля. У підсумку – результат на табло – 3:1 на користь «Рубіну». Потрібно зазначити, що наприкінці гри у команді «Рубін» на заміну вийшли два брати-близнюки Максим та Денис Єрмакови. Це був їх дебют за дорослу команду. Окрему варто зауважити, що матч на хорошому рівні відсудив арбітр Віктор Каблашов. Допомогли йому з цим бокові асистенти - Юрій Кравченко та Олександр Омельченко з Павлиша.

У паралельному матчі місцевий «Темп» відкрив рахунок. Потім господарі поля його подвоїли. Футболісти «Ниви» зуміли скоротити відставання, реалізувавши 11-ти метровий штрафний удар. Незважаючи на це, ще до перерви «Темп» забив третій гол у ворота «Ниви». За рахунку 3:1 на користь камбурліївських футболістів команди пішли на перерву.

У другому таймі гості намагалися вирівняти гру, що їм, власне кажучи, і вдалося. Спочатку млинчани відквитали один гол, але незабаром господарі знову вийшли вперед – 4:2. За кілька хвилин до кінця гри гості знову скоротили рахунок до мінімуму – 3:4, але, щоб урятувати бодай один заліковий бал – просто не вистачило хвилин.

Таким чином, бажану перемогу 4:3 отримали футболісти «Темпу».

Цікаво, що у гостей двічі відзначився Юрій Лавський, вихованець млинчанського футболу, який після кількарічної перерви повернувся до складу рідної команди. Решту голів в обох командах забивали легіонери.

Цю зустріч обслуговувала бригада суддів з Олександрії.

У наступному турі, який відбудеться 27 квітня зустрінуться: «Граніт»-«Рубін», а також «Колос» - «Темп».

Розпочався футбольний турнір на приз Олексія Калюжного


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень