Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Міжрегіональна робоча група з перевірки організації медичних оглядів військовозобов'язаних та діяльності військово-лікарських комісій відвідала Онуфріївську громаду

Дата: 19.04.2024 14:57
Кількість переглядів: 38

Міжрегіональна робоча група

Міжрегіональна робоча група з перевірки організації медичних оглядів військовозобов'язаних та діяльності військово-лікарських комісій, які функціонують при ТЦК та СП на території Кіровоградської області, відвідала вчора і Онуфріївську громаду.

У складі групи працювали фахівці Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної військової адміністрації:

- Микола Кобеняк (голова комісії), головний спеціаліст відділу стратегічного планування та моніторингу закупівель управління фінансово-економічної роботи, медичної допомоги матерям і дітям та медицини катастроф;

- Іван Шумейко, головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги населенню управління лікувально-профілактичної допомоги населенню та медичних кадрів.

А також до групи входили завідувачка консультативно-діагностичного відділення Центру “Ветеран” КП “Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М. В. Скліфосовського Полтавської обласної ради” Алла Лотиш; головний спеціаліст відділу договірної роботи управління у Кіровоградській області Східного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я Яна Гужва та старший лікар інспектор відділу експертизи комплектування Центральної військово-лікарської комісії Збройних Сил України Сергій Гринчук.

Як зазначив Микола Кобеняк, під час перехресної перевірки комісія звертала увагу перш за все на ведення документації, наявність належного матеріально-технічного забезпечення для роботи ВЛК. Окрім того — здійснила перевірки маршруту військовозобов'язаного при проходженні ВЛК, результатів постанов військово-лікарських комісій — їхньої відповідності нормативно-правовій базі, наявності повного пакету документів тощо.

Голова комісії повідомив, що загалом грубих порушень у роботі ВЛК як в цілому в Кіровоградському регіоні, так і в Онуфріївці зокрема — перевіркою не виявлено. Є деякі зауваження щодо ведення документації, але ці порушення не мають корупційних складових.

Комунальним некомерційним підприємством “Онуфріївська ЦРЛ” виконуються вимоги Національної служби здоров’я України щодо надання медичних послуг за пакетом “Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки” — дотримуються встановлені граничні строки проведення досліджень і медоглядів військовозобов’язаних щодо придатності до військової служби — не більше як 4 робочі дні; затягування та черг у проходженні ВЛК не виявлено.

Міжвідомча комісія здійснює свою роботу і з консультативною метою. Тому нею були надані рекомендації та додаткова інформація щодо ефективної роботи ВЛК, дотримання всіх нюансів законодавства та вимог воєнного стану.

Із ряду нагальних питань у подальшій роботі ВЛК члени комісії поспілкувались із керівником громади Віталієм Березою та директором КНП “Онуфріївська ЦРЛ” Лідією Іванченко.

Робота комісії проводилась за всебічним сприянням та допомогою Департаменту охорони здоровʼя Кіровоградської ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень