Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Хто такий державний реєстратор і що він робить?

Дата: 10.04.2024 07:48
Кількість переглядів: 35

Хто такий державний реєстратор і що він робить?

Життя сучасної людини вписане в юридичну площину. Є багато фахівців, які покликані допомогти вирішити те чи інше питання в правових взаєминах. Одним із них є державний реєстратор!

В Центрі надання адміністративних послуг Онуфріївської селищної ради з вересня минулого року працює державний реєстратор Михайло Вікторович Момот. Має вищу юридичну освіту та успішний досвід роботи!

Державний реєстратор – це посадова особа, яка відповідає кваліфікаційним вимогам, встановленим Міністерством юстиції України, та має доступ до Державного реєстру прав.

Перелік адміністративних послуг які надає реєстратор досить широкий, найпопулярніші з них – це  реєстрація права власності, реєстрація інших речових прав (оренда, постійне користування, емфітевзис, та ін.), та надання інформації з ДРП.

Державна реєстрація прав проводиться за заявою, шляхом звернення до суб’єкта державної реєстрації прав (державного реєстратора) особисто або через уповноважену особу (по довіреності) .

Найчастіше звертаються громадяни з питань реєстрації права власності на житло, індивідуальні гаражі, інші будівлі, земельні ділянки (присадибні та сільськогосподарські). Що стосується юридичних осіб це - реєстрація оренди земельних ділянок📄.

Військовий стан в країні вніс свої корективи в роботу органів місцевого самоврядування. Так, повністю заборонено можливість безоплатного переходу земель з державної та комунальної власності в приватну власність. Це обмеження включає процес отримання дозволів та розробку необхідної документації для землеустрою. Проте згодом законодавство зазнало змін, котрі дозволили власникам об'єктів нерухомого майна, що розташоване на цих ділянках, безкоштовно отримувати їх у приватну власність. Винятком також є земельні ділянки, що були передані у користування до 2002 року.

Та не зважаючи ні на що, державний реєстратор здійснює прийом громадян та юридичних осіб надає консультації, проводить державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. За період з вересня минулого року по березень цього року до бюджету селищної ради надійшло коштів у сумі 48060,00 грн .

У нас обслуговуються не тільки мешканці Онуфріївської громади, а й Кіровоградської області .

Прийом громадян здійснюється за адресою: вул.Центральна, буд.11, смт Онуфріївка (ліве крило), телефон для консультацій: +38(068)848-64-70. Графік прийому: понеділок, вівторок, середа, четвер, п’ятниця з 09:00 до 16:00. Вихідні дні: субота, неділя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень