Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

12 квітня Донецький державний університет внутрішніх справ відзначає 63-тю річницю з дня заснування

Дата: 03.04.2024 11:24
Кількість переглядів: 39

12 квітня Донецький державний університет внутрішніх справ відзначає 63-тю річницю з дня заснування

Два роки з них виш випускає своїх випускників у Кропивницькому, куди був релокований із Маріуполя на початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ.

Наразі заклад здійснює профорієнтаційну роботу серед учнівської молоді для здобуття освіти в ДонДУВС.

Делегація вишу у складі декана факультету підготовки фахівців права, управління та економічної безпеки, кандидата юридичних наук, доцента Володимира Буги, начальника відділу профорієнтаційної роботи, майора поліції Галини Ізотової, фахівців відділу Катерини Синиці та Данила Пахомова відвідала і Онуфріївську громаду.

Презентацію Донецького державного університету внутрішніх справ як закладу вищої освіти зі специфічними умовами навчання, де готують висококваліфікованих фахівців у галузях права, правоохоронної діяльності, економіки, психології та публічного управління та адміністрування було проведено для старшокласників Онуфріївського ліцею.

Гості також зустрілись із Онуфріївським селищним головою Віталієм Березою та обговорили умови співпраці щодо залучення учнівської молоді для здобуття освіти у Донецькому державному університеті внутрішніх справ. Зокрема, як варіант, озвучувалась пропозиція підготовки затребуваних для органів місцевого самоврядування фахівців коштом місцевого бюджету, здійснення субсидіювання в освіту молоді, яка зможе використати свої знання на благо громади в напрямку економіки, публічного управління та адміністрування тощо.

Зазначалось також, що в університеті введено нову спеціальність — 053 «Психологія» спеціалізація (юридична психологія). Саме надання психологічної допомоги наразі набуває все більшої актуальності. Як зазначила Галина Ізотова, фахових кризових психологів, які б на професійному рівні на місцях могли надати допомогу людям із ПТСР, військовим, їхнім сім'ям, тим, хто втратив рідних, дуже бракує. І університет, має можливість вже зараз їх готувати, для цього залучено фахових викладачів — практичних психологів.

Віталій Береза стосовно цього наголосив, що саме психологічна допомога населенню надалі буде не менш важливою, аніж медична. Бо фізичне та ментальне здоров'я населення нерозривно пов'язані. Від цього також залежить, зокрема, і спокій та безпека громаді.

Обговорювались варіанти співпраці селищної ради з ДонДУВС. Фахівці вишу пообіцяли найближчим часом відвідати й інші заклади загальної середньої освіти в громаді.

12 квітня Донецький державний університет внутрішніх справ відзначає 63-тю річницю з дня заснування12 квітня Донецький державний університет внутрішніх справ відзначає 63-тю річницю з дня заснування12 квітня Донецький державний університет внутрішніх справ відзначає 63-тю річницю з дня заснування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень