Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Слухачі «Університету третього віку» відвідали заняття «Студії декору та дизайну»

Дата: 21.03.2024 16:16
Кількість переглядів: 15

Слухачі «Університету третього віку»

Слухачі «Університету третього віку», що діє при територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Онуфріївської селищної ради, продовжують активно розвиватися та проводити свій вільний час у творчості. Так, 20 березня 2024 року відбулося чергове заняття «Студії декору та дизайну», на якому студенти Університету ознайомилися з цікавими фактами про ґудзики.

Деякі з нас іноді навіть не помічають, наскільки важливий для нас цей елемент одягу, адже без нього все було б набагато складніше. Найдавніші ґудзики або предмети, схожі на сучасні ґудзики, використовувалися зовсім не для того, для чого ми використовуємо їх зараз - виключно як прикраси, а не для застібання. Для застібання використовувалися зав’язки, шнурівки, вироби з рослин і кісток тварин в якості шпильок. Завдяки старанню майстерних умільців у світовій практиці такий виріб як ґудзик давно став предметом колекціонування, а деякі унікальні екземпляри- навіть музейними експонатами. Гудзик був своєрідним предметом розкоші, що виконував не тільки декоративні функції, але й ніс цілком певне інформаційне значення.

Чарівними силами володіють не всі ґудзики, а тільки «діряві».

Для досягнення «магічного ефекту» варто вибирати ґудзики з чотирма отворами, просвердленими в дереві, слоновій кістці або в природному перламутрі. Колір ґудзиків – не менш важливий інструмент в залученні удачі.

Червоні ґудзики допомагають в особистому житті. Блакитні і сині ґудзики сприяють загостренню інтуїції та мають дар передбачення. Зелені ґудзики забезпечують успіх у фінансових операціях, вказують джерела вигоди. Жовті ґудзики відганяють нечисті сили, піднімають настрій і життєвий тонус.

А ще гудзики – відмінний матеріал для творчості, прекрасний матеріал для розвитку дрібної моторики рук у людей поважного віку. Майструвати вироби з них цікаво в різному віці. Вам набрид інтер’єр вашої кімнати? Рішення проблеми – оригінальний декор з гудзиків. Він не зажадає істотних витрат сімейного бюджету, але додасть в повсякденну обстановку фарб. Розташовуватися декор може по-різному – все залежить від фантазії автора. Кожен з нас творець, а творчість приносить нам величезне задоволення. У творчості кожна людина отримує багато можливостей, щоб висловитися, виразити свої почуття та емоції. Процес виготовлення аплікацій з ґудзиків виявився досить захоплюючим, учасники включилися активно в роботу, використовуючи свою уяву і фантазію. Адже головне у роботі виявити свої думки, ідеї, свій погляд та своє бачення. Роботи наших майстринь

(Н.В.Сороки, О.П.Приходько, Т.О.Карюк, Г.В.Прокопенко, В.Г.Балакало, А.І.Матюхи, О.А.Рудченко, Н.В.Кивгило, В.В.Пеннер, К.П.Колісник) вийшли цікавими та яскравими. Вони відобразили їх внутрішній світ та надали сили, натхнення та радість пережити сьогодення.

Люди поважного віку отримали приємні емоції та задоволення від можливості пізнання нового для себе та спільного проведення часу за чашечкою смачного чаю з солодощами, випеченими своїми руками.

Шановні наші студенти, нехай Ваші ідеї і добрі справи ніколи не закінчуються, а здоров’я буде міцним ще на довгі роки!

Шановні літні громадяни! Якщо Вам немає куди себе подіти і є хоч трішечки вільного часу для себе, то Вам до нас - в територіальний центр Онуфріївської селищної ради, який знаходиться за адресою: Онуфріївка, вул.М.Скляра,3. Чекаємо Вас з нетерпінням.

Слухачі «Університету третього віку»Слухачі «Університету третього віку»Слухачі «Університету третього віку»Слухачі «Університету третього віку» Слухачі «Університету третього віку»Слухачі «Університету третього віку» Слухачі «Університету третього віку»Слухачі «Університету третього віку» Слухачі «Університету третього віку»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень