Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Шановні роботодавці!

Дата: 18.03.2024 16:25
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

Шановні роботодавці – керівники підприємств, установ, організацій, фізичні особи, які в межах трудових відносин використовують найману працю, та голови профспілкових комітетів (уповноважені трудових колективів)!

За традицією в лютому-березні проводиться двомісячник з укладання колективних договорів, у ході якого роботодавці та трудові колективи підводять підсумки виконання взаємних зобов’язань за минулий рік, розробляють і укладають колективні договори на поточний рік або вносять зміни та доповнення до діючих колективних договорів.

Укладення колективного договору передбачено законами України: «Про колективні договори і угоди», «Про соціальний діалог», «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», «Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності», а також Кодексом законів про працю України та Господарським кодексом.

Головною метою укладання колективного договору є регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин і узгодження інтересів працівників та роботодавців.

В колективному договорі деталізуються норми чинного законодавства, встановлюються додаткові пільги і гарантії працівникам, обумовлюються права та обов'язки сторін. Відсутність колективного договору призводить до обмеження можливостей захисту прав працівників лише умовами, визначеними в законодавстві, яким визначаються державні гарантії, переважно на мінімальному рівні.

Воєнний стан вніс свої корективи у чинне законодавство у сфері колективно-договірного регулювання. Зокрема, відповідно до змін, які були внесені в 2022 році до Закону України «Про колективні договори і угоди», колективний договір тепер може укладатися також з фізичною особою, яка використовує найману працю.

Колективний договір на підприємстві укладається за ініціативою однієї із сторін (роботодавця або трудового колективу).

У зв’язку з викладеним вище, запрошуємо Вас взяти активну участь в укладенні колективних договорів на 2024 рік (внесення змін до діючих).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень