Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Онуфріївська селищна рада закликає платників податків відповідально ставитись до сплати податків і зборів

Дата: 19.02.2024 14:16
Кількість переглядів: 44

Онуфріївська селищна рада закликає платників податків відповідально ставитись до сплати податків і зборів

Станом на 1 лютого 2024 року сума податкового боргу платників податків  перед бюджетом Онуфріївської  селищної територіальної громади складає – 11 мільйонів 834 тисячі гривень, з яких  5 мільйонів 639 тисяч гривень – борги фізичних осіб.

Основні суми податкового боргу фізичних осіб обліковуються по земельному податку, орендній платі за землю, ПДФО за результатами рiчного декларування, ПДФО у виглядi мінімального податкового зобов’язання та податку на нерухоме майно.

Інформацію про наявність податкового боргу платник податків може отримати  звернувшись до органу податкової інспекції або самостійно, скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за електронною адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису. Зазначену інформацію та рахунки (IBAN) для оплати податкового боргу також можуть надати старости та адміністратори населених пунктів громади за місцем  реєстрації платника податку.

В разі виникнення питань у платників податків (фізичних осіб) та для проведення звірки даних, стосовно нарахованої суми податку та податкової заборгованості, їм необхідно звернутися:

  • по орендній платі за  земельні ділянки – до спеціалістів земельного відділу селищної ради за адресою: сел. Онуфріївка, вул. Центральна, буд. 11;
  • по земельному податку, податку на нерухоме майно та мінімальному податковому зобов’язанні (МПЗ) – до спеціалістів ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області за адресою: сел. Онуфріївка, вул. Графа Толстого, буд. 68.

Звертаємо увагу, що введення воєнного стану не звільняє платників податків від сплати грошових зобов’язань. Будь-які послаблення в законодавстві є лише відтермінуванням, а не звільненням від їх виконання.

Представники бізнесу і громадяни мають розуміти: кожна гривня, сплачена до бюджету – це важлива складова економічного фронту та реальна допомога ЗСУ.

Тож, аби не відчути на собі дієвість заходів стягнення, вжиття яких передбачене законодавчими актами, Онуфріївська  селищна рада закликає платників відповідально ставитись до сплати податків, самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов'язань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень