Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

З 15 лютого розпочалася нерестова заборона на вилов щуки

Дата: 15.02.2024 11:49
Кількість переглядів: 49

З 15 лютого розпочалася нерестова заборона на вилов щуки

З 15 лютого, відповідно до Правил любительського рибальства, у всіх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) встановлюється заборона на добування (вилов) щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня.

Заборона обумовлена фізіологічними особливостями цього виду риб. Адже щука — одна з небагатьох риб, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C. А це нижча температура порівняно із більшістю інших видів.

Термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватися не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності, оскільки безпосередньому нересту щуки передує міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри у самок та молок у самців.

Онуфріївська селищна рада інформує, що вилов цієї риби під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства відповідно до    ст. 85 КУпАП. За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Штраф за одну незаконно виловлену щуку становить 3 468 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень