Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Спортивна зима – 24

Дата: 29.01.2024 14:33
Кількість переглядів: 16

Спортивна зима – 24

Минулої суботи у селі Куцеволівка відбувся хокейний турнір у рамках проведення I-го етапу фізкультурно-оздоровчих заходів «СПОРТИВНА ЗИМА – 24». Як такої зими у нашому регіоні і в цьому році немає, але спортивний захід, підготований КЗ «ОСЦ ФЗН «Спорт для всіх» та куцеволянами все ж таки відбувся. У зв’язку з низькою якістю льоду на місцевому ставку хокеїстам довелось грати, на жаль, без ковзанів.

У змаганнях взяло участь чотири команди: з Вишнівців, Онуфріївки, Млинка та Куцеволівки. На урочистому відкритті турніру спортсменів привітав Онуфріївський селищний голова Віталій Береза. Учасники спортивного заходу вшанували хвилиною мовчання загиблих захисників Вітчизни у російсько-українській війні, а також жертв Голокосту, адже саме 27 січня в світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Самі змагання проходили за олімпійською системою. Команди були поділені на дві групи. До першої увійшли спортсмени з Онуфріївки та Млинка, до другої – вишнівцівські та місцеві хокеїсти. Ігри відбувалися у два періоди по 10 хвилин. У першій грі на льодовий майданчик вийшли млинчанські та онуфріївські хокеїсти. Цей напружений поєдинок завершився бойовою нічию 3:3, причому млинчани по ходу гри програвали 0:2, 2:3 і зрівняли рахунок лише наприкінці другого періоду. У додатковій п’ятихвилинці рахунок зустрічі не змінився. Тож хокеїстам довелося виконати по серії булітів, Точнішими у пробитті булітів були млинчани, які і вийшли до фіналу.

У другій парі між собою зіграли куцеволяни і хокеїсти з Вишнівців. Цей поєдинок теж носив напружений характер. Спочатку гості повели у рахунку, потім місцеві хокеїсти його зрівняли. Згодом гостям вдалося закинути другу шайбу у ворота куцеволівської команди, а потім і третю вирішальну шайбу. Відзначився військовослужбовець Станіслав Щербаков, який приїхав прямо на змагання з фронту у короткострокову відпустку, таким чином суттєво підсиливши свою команду. Отже – вишнівцівські хокеїсти теж у фіналі.

У боротьбі за третє місце між собою зіграли онуфріївські та куцеволівські хокеїсти. І цей поєдинок проходив у цікавій спортивній боротьбі. Рахунок у цій зустрічі відкрили гості. Це зробив Богдан Ковтун. Онуфріївські хокеїсти продовжували атакувати, але несподівані два виходи куцеволівських хокеїстів на ворота гостей зробили свою справу. Куцеволяни закинули дві шайби і повели у рахунку 2:1 (обидві шайби закинув Роман Дрібниця). Цей переможний рахунок зберігся до кінця зустрічі.

Фінальна гра відбулась між вищнівцівськими та млинчанськими хокеїстами. Більш досвідчені хокеїсти з Вишнівців вчисту переграли млинчанських спортсменів, які, до речі, вперше виступали у подібному турнірі. Рахунок фінальної гри 4:0 на користь хокеїстів з Вишнівців. Шайби у переможців закинули: дві – Віталій Тущенко, по одній Сергій Коновченко та Станіслав Щербаков.

Таким чином, за підсумками хокейного турніру «СПОРТИВНА ЗИМА – 24» його переможцями стали вишнівцівські хокеїсти, які отримали Кубок та диплом за перше місце. На другому місці – млинчани, на третьому – куцеволяни. Ці команди отримали дипломи. Онуфріївська команда отримала подяку за активну участь у хокейному турнірі.

Всі хокейні команди були відзначені грошовими преміями від ФГ «Агролан – К», керівник Аліна Береза, яка була теж присутня на спортивному заході.

Грошові премії також отримали найстарші хокеїсти турніру – 59-річний Олександр Олефір з Куцеволівки та 56-річний Сергій Коновченко з Вишнівців та один з кращих гравців хокейного турніру – військовослужбовець з Вишнівців Станіслав Щербаков.

Гостинні господарі почастували гостей смачно приготованою кашею, гарячим чаєм, солодощами тощо.

КЗ «ОСЦ ФЗН «Спорт для всіх» щиро дякує за гарну організацію турніру у Куцеволівці старості села Любові Перепеляк, фахівцю КЗ «ОСЦ ФЗН «Спорт для всіх» Володимиру Панчишину, а також місцевим підприємцям Олександру Шибі та Володимиру Красовському.

Спортивна зима – 24Спортивна зима – 24Спортивна зима – 24Спортивна зима – 24Спортивна зима – 24


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень