Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

27 січня Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2024 10:25
Кількість переглядів: 20

27 січня Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Голокост - вісім букв жаху та болю; так називають скоєний під час Другої світової війни геноцид євреїв та інших уразливих соціальних груп. Солдати Третього Рейху та їхні союзники переслідували та знищували євреїв, військовополонених, людей з інвалідністю та психічними захворюваннями та всіх, хто на думку нацистів був "неповноцінним".

Для вшанування пам'яті безневинно вбитих та висвітлення злочинів нацистів було започатковано Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту 27 січня.

В Україні найвідомішим місцем масових розстрілів євреїв є урочище Бабин Яр, а також розташований поряд Сирецький концтабір. Точна кількість жертв Бабиного Яру невідома; називаються числа від 70 до 150 тисяч.

У День скорботи та пам’яті ми схиляємо голови перед тими, чиї життя забрали страшні події тих часів та згадуємо українців, які всіма способами намагалися їм допомогти, і нерідко платили за це своїм життям. Приєднуємося до загальної печалі й прагнемо співчувати болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися!

Пам’ятаємо, що людське життя – це найвища цінність. Нікому не дозволено вирішувати: хто вартий жити, а хто - ні. І будь-який режим, що базується на ненависті та нетерпимості, – приречений на крах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень