Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Вислухаємо, підтримаємо, допоможемо!

Дата: 25.01.2024 17:20
Кількість переглядів: 54

Вислухаємо, підтримаємо, допоможемо!

Насильство в сім`ї — гостросоціальна та чуттєва проблема сьогодення. Задля ефективної і делікатної допомоги постраждалим створюються спеціалізовані служби соціальної підтримки з надання одноразових або періодичних консультацій психологічного, соціального або правового характеру від кваліфікованих спеціалістів та фахівців із соціальної роботи. Питання створення таких служб контролюється Урядом. Наша громада долучилася до освоєння коштів субвенції з держбюджету для створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі.

Підготувавши відповідний пакет документів, селищна рада залучила 562, 8 тис. грн. з урядової соціальної програми. Також на реалізацію зазначеного проекту було виділено співфінансування за рахунок коштів бюджету громади обсягом 29,6 тис. грн.

Сьогодні в приміщенні селищної ради Онуфріївської громади відбулося офіційне відкриття спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, яка створена на базі комунальної установи «Онуфріївський селищний центр соціальних служб».

Селищний голова Віталій Береза зазначив про неприпустимість насильства як явища у цивілізованому світі. До того ж, керманич наголосив, що створення консультативної служби демонструє продуктивність спільних дій держави та місцевої влади у контексті поліпшення системи рівного доступу до важливих соціальних сервісів для населення.

На відкриття також були запрошені Роман Воронін - начальник СПД №1 (смт Онуфріївка), Руслан Воронін - поліцейський офіцер громади та старости громади.

У кабінетах створені комфортні умови для постраждалих від насильства, аби в атмосфері затишку зарадити людській біді. Придбано інтерактивну підлогу, іграшки, м'які пуфи для діток, щоб вони змогли почувати себе в безпеці, затишно, відновити емоційний стан. Також приміщення обладнано інтерактивною дошкою, телевізором, інтерактивним матеріалом для релаксації, подолання страху, заспокоєння, стабілізації та поліпшення психоемоційного стану. Працівники служби очікують на кожного жителя громади, а також внутрішньо переміщених осіб, які потребуватимуть допомоги у вирішенні проблем пов’язаних з насильством.

Звернутися за підтримкою у разі потреби можна за адресою: смт Онуфріївка, вул. Центральна, 11, приміщення селищної ради, 3-й поверх, КЗ "Онуфріївський селищний центр соціальних служб".

Вислухаємо, підтримаємо, допоможемо!Вислухаємо, підтримаємо, допоможемо!Вислухаємо, підтримаємо, допоможемо!Вислухаємо, підтримаємо, допоможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень