Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Змінюється розмір адміністративного збору щодо реєстрації місця проживання та за державну реєстрацію нерухомості

Дата: 03.01.2024 14:58
Кількість переглядів: 83

Про адміністративні послуги

Шановні користувачі послуг!

При наданні адміністративних послуг у випадках, передбачених законом, справляється плата – адміністративний збір. Розмір адміністративного збору і порядок його справляння також визначаються законом і залежать у більшості випадків від прожиткового мінімуму для працездатних осіб або мінімальної заробітної плати.

Нагадуємо, що з 1 січня 2024 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб  становить 3028 грн, мінімальна зарплата -  7100 грн.  Тож, розмір адміністративного збору також змінився. Наприклад, це стосуватиметься адмінзбору при отриманні таких популярних адміністративних послуг, як реєстрація місця проживання, реєстрація нерухомого майна та бізнесу, тощо.

Адміністративний збір за декларування/реєстрацію місця проживання та зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання, відповідно до вимог статті 6 Закону України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні» становить:

  • 1,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - за декларування/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи протягом встановленого цим Законом строку, за зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання/зміну місця проживання;
  • 2,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - за декларування місця проживання/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом строку.

З  1 січня 2024 року плата за дані послуги складає:

  • 45,42 грн за декларування/реєстрацію місця проживання протягом встановленого строку та зняття з реєстрації місця проживання;
  • 75,70 грн за декларування/реєстрацію місця проживання з порушенням встановленого строку.

Згідно ст. 34 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно» адміністративний збір за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року,в якому подаються відповідні документи для проведення державної реєстрації прав, та округлюється до найближчих 10 гривень. Враховуючи вищевикладене розмір адмінзбору з 1 січня 2024 становить:

1. За державну реєстрацію права власності (у тому числі довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов’язань) – 300 грн.,

за державну реєстрацію права власності (у тому числі довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов’язань), проведену у строки менші, ніж передбачені статтею 19 цього Закону, справляється адміністративний збір у такому розмірі:

  • у строк два робочі дні – 3030 грн.;
  • у строк один робочий день – 6060 грн.;
  • у строк 2 години – 15140 грн.

2. За державну реєстрацію інших речових прав, похідних від права власності – 150 грн.

3. За державну реєстрацію інших речових прав, похідних від права власності, проведену у  строки менші, ніж передбачені статтею 19 цього Закону, справляється адміністративний збір у такому розмірі:

  • у строк два робочі дні – 1510 грн.;
  • у строк один робочий день – 3030 грн.;
  • у строк 2 години – 7570 грн.

4.   За державну реєстрацію обтяжень речових прав – 150 грн.

5. За державну реєстрацію спеціального майнового права на об’єкт незавершеного будівництва – 300 грн.

6.   За державну реєстрацію спеціального майнового права на майбутній об’єкт нерухомості – 355 грн. (при мінімальній заробітній платі).

7. За державну реєстрацію обтяження майбутніх об’єктів нерухомості, включених до гарантійної частки – 71 грн. (при мінімальній заробітній платі).

8. За державну реєстрацію права довірчої власності на отриманий в управління об’єкт незавершеного будівництва, майбутній об’єкт нерухомості – 30 грн.

9.  За виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника – 120 грн.

10.  За за отримання інформації з Державного реєстру в паперовій формі – 80 грн.

 

Чекаємо Вас у Центрі надання адміністративних послуг Онуфріївської селищної ради за адресою: вул.Центральна, будинок 11, смт Онуфріївка.

Ми працюємо для Вас!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень