Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Чи забезпечено фінансово питання підтримки переробних підприємств?

Дата: 28.12.2023 09:29
Кількість переглядів: 29

Чи забезпечено фінансово питання підтримки переробних підприємств?

Так, передбачена.

Насамперед нагадаємо, що в минулому році Кабінет Міністрів України запровадив декілька програм підтримки підприємництва. Однією з таких є програма підтримки переробних підприємств. Механізм її реалізації визначено у Порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 року № 739.

Постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2023 року № 1190 до зазначеного Порядку внесено зміни. Визначено, що, окрім коштів державного бюджету, фінансування грантів (надання безповоротної державної допомоги отримувачам у формі грантів) проводитиметься також за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Урядовою постановою від 22 грудня 2023 року № 1348 (набрала чинності 23 грудня 2023 року) бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття викладено в новій редакції.

Слід зазначити, що перша редакція бюджету (затверджена постановою від 31 січня 2023 року № 85) передбачала видатки на надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу з метою сприяння зайнятості у розмірі 1800,5 млн грн.

Наразі передбачено видатки на надання мікрогрантів та грантів на створення або розвиток власного бізнесу переробних підприємств з метою сприяння зайнятості населення у розмірі 3120,7 млн грн.

Постанова Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2023 року № 1348 доступна на урядовому вебпорталі https://is.gd/rOVfg0

Є питання щодо отримання мікрогрантів? Звертайтеся +38 (093) 478 70 81

Ви роботодавець і потребуєте укомплектування вільних робочих місць? Робіть це за допомогою Державної служби зайнятості! Контакти тут https://is.gd/20aDFB Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень