Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Випуск слухачів «Університету третього віку» !

Дата: 25.12.2023 14:37
Кількість переглядів: 69

Випуск слухачів «Університету третього віку»

Святкова зала територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Онуфріївської селищної ради 22 грудня 2023 року була заповнена незвичайними випускниками. Традиційно у грудні, напередодні Нового року, проводиться «випускний» для слухачів – людей старшого покоління, які навчаються в «Університеті третього віку». За традицією урочистості розпочалися Гімном студентів «Університету третього віку». Родзинкою свята стало привітання присутніх з новорічними святами від жіночого вокального колективу «Лілея» Онуфріївського базового будинку культури. Вони підняли святковий настрій всім учасникам своїми веселими щедрівками та колядками на новий лад, прославляючи Збройні Сили України.

Цього року ми зустрічаємо Новий 2024 рік в особливих умовах. Наша країна перебуває у стані війни, і ми всі разом молимося за якнайшвидшу перемогу та мир на нашій українській землі. Ми хочемо подякувати нашим захисникам і захисницям, які героїчно борються за нашу свободу, завдяки їхній відвазі ми можемо навчатися та відпочивати. Вперше випускний «Університету третього віку» пройшов із хвилиною мовчання, якою вшанували пам'ять наших полеглих Героїв.

Щирі вітання та сертифікати про закінчення навчання приймали наші мудрі випускники від селищного голови Віталія Берези та директора територіального центру Наталі Данилів. Віталій Миколайович наголосив на тому, що наші випускники це люди, найбільшим багатством яких є досвід, знання, вміння та мудрість. Побажав випускникам «срібного віку» міцного здоров’я, довголіття, радості, любові, душевного спокою та мирного неба. Він також зазначив, що слухачі університету є прикладом для нашої молоді, бо вони активні і цілеспрямовані, з позитивним поглядом на життя. Наталя Олександрівна привітала присутніх з Новорічними святами та побажала своїм випускникам світлої долі, миру, енергії, міцного здоровʼя та творчого вогнику.

У 2023 навчальному році навчання в Університеті третього віку розпочали 33 слухачі. Під час навчального року в студентський колектив влилося ще 10 нових студентів. Наймолодшій нашій студентці 62 роки, найстаршій - 86. У всіх випускників щасливі погляди, сонячні посмішки. Веселі жарти, приємні зустрічі, і жодної думки про вік – ось головний лейтмотив свята випускників « Університету срібного віку».

Інноваційний проект «Університет третього віку» давно користується великим попитом серед мешканців Онуфріївської громади, і є частиною системної роботи, спрямованої на покращення якості життя людей літнього віку. Адже тим, хто все життя був у вирі подій, людей і спілкування, дуже важко й навіть шкідливо залишатися наодинці з собою. А тут юні душею студенти збагачуються не лише новими знаннями, актуальною інформацією та спілкуванням, а й мають шанс розширити інтереси і взяти від життя те, на що раніше просто не вистачало часу. У слухачів «Університету третього віку» позаду напружений навчальний рік, протягом якого вони забули про літа, хвороби, проблеми, бо кожен знайшов для себе цікаве і корисне заняття. Студенти – це не просто пенсіонери, це – залюблені в життя сивочолі жінки й чоловіки, яких об’єднало прагнення знати більше, спілкуватися і ділитися своїм багатим досвідом. Їх старість, дійсно, дома не застане, бо впродовж навчання вони обрали собі життя цікаве, насичене і змінилися самі.

З початком рашистської навали університет не припинив свою діяльність, оскільки люди поважного віку потребували психологічної, моральної, гуманітарної підтримки. Навчання проходили за планом. Також слухачі університету активно доєдналися до волонтерського руху: плели маскувальні сітки, виготовляли окопні свічки, в’язали та шили теплі панчохи, передавали овочі та фрукти, предмети першої необхідності на передову, а також активно донатили. Словом робили все, чого потребував цей складний для нашої країни воєнний час, жили за правилом «чужої біди не буває », «моя хата всюди». Проявляли головні життєві принципи, які тримають нас українців: принцип єдності, гуманізму, людяності.

Багато слів вдячності від випускників Цапурди В.І, Скок Л.Я., Прокопенко Г.В., Цілуйко Ю.С., Матюхи А.І. та Матюхи М.М. пролунало у бік Онуфріївського селищного голови Віталія Берези за допомогу в організації екскурсій, заходів, відпочинку та подарунків, директору територіального центру Наталі Данилів, викладачам «Університету третього віку» Наталії Білан та Світлані Корабльовій, а також усім працівникам територіального центру, які постійно піклуються про них, за їхню працю, старання та толерантне ставлення. Підопічні привітали всіх присутніх з Різдвом Христовим та наступаючим Новим роком, а також продекламували власні вірші та гуморески.

А найкращим подарунком для випускників та гостей святкового заходу були пісні у виконанні кавер-гурту «Є-ноти» під керівництвом Наталії Олексіївни Шеклунової.

На завершення урочистої частини заходу всі присутні сфотографувалися в святковій фотозоні та продовжили спілкування за чашкою гарячого, духмяного чаю із солодощами та фруктами.

Будьте щасливі, будьте здорові і вічно молоді душею, шановні наші випускники!

Випуск слухачів «Університету третього віку»Випуск слухачів «Університету третього віку»Випуск слухачів «Університету третього віку»Випуск слухачів «Університету третього віку»Випуск слухачів «Університету третього віку»Випуск слухачів «Університету третього віку»Випуск слухачів «Університету третього віку»Випуск слухачів «Університету третього віку»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень