Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Наповнення дохідної частини місцевого бюджету – спільне завдання податкової служби та громади

Дата: 21.12.2023 16:49
Кількість переглядів: 86

Наповнення дохідної частини місцевого бюджету – спільне завдання податкової служби та громади

Сьогодні відбулася робоча нарада з представниками податкової служби, старостами, адміністраторами громади, спеціалістами земельного відділу селищної ради. Під час якої обговорили шляхи та резерви наповнення бюджету громади на наступний рік, враховуючи основні джерела його наповнення за рахунок місцевих податків і зборів.

В контексті обговорення питання наповнення бюджету голова громади Віталій Береза зауважив, що забезпечення місцевого бюджету необхідними грошовими ресурсами - це можливість фінансування заходів комунального і житлового господарства, соціального захисту населення, розвитку галузей освіти, охорони здоров’я, культури тощо.

Обговорено напрямки роботи з землекористувачами, які здійснюють свою діяльність на території громади та боржниками громади з питань погашення наявного податкового боргу. Учасники зустрічі також обговорили стан нарахування і сплати земельного податку та мінімального податкового зобов'язання (далі МПЗ). МПЗ - це мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до положень Податкового кодексу України.

Тобто, МПЗ необхідно сплачувати як за користування, так і за володіння земельною ділянкою сільськогосподарського призначення. Платникам – фізичним особам не потрібно самостійно звітувати за МПЗ. Податкова самостійно визначає розмір податку та надсилає податкове повідомлення-рішення, а також здійснює контроль за його сплатою.

Якщо ви отримали податкове повідомлення-рішення рекомендуємо вам неухильно дотримуватися законодавчих вимог та сплатити зазначену в ньому суму до завершення 2023 року. Хто не згоден із розрахунком МПЗ, має право звернутися до податкового органу для проведення звірки даних. Адже, кожна сплачена сума податків є підтримкою обороноздатності нашої країни та працює на пришвидшення нашої Перемоги!

Наповнення дохідної частини місцевого бюджету – спільне завдання податкової служби та громадиНаповнення дохідної частини місцевого бюджету – спільне завдання податкової служби та громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень