Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 13:09
Кількість переглядів: 35

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 14 грудня, в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У цей день ми висловлюємо свою повагу мужнім та самовідданим ліквідаторам.

Це важлива дата, коли ми згадуємо тих, хто пожертвував своїм життям, щоб врятувати мільйони інших життів. Це день глибокої вдячності героям, які, ризикуючи своїм здоров'ям, виявили героїзм у надзвичайних умовах під час подолання наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття – аварії на четвертому енергоблоці ЧАЕС. Вони працювали в надважких умовах, нерідко без належного захисту, систематично перевищуючи свої фізичні та психологічні можливості. Їх саможертовність, мужність та професійна вмілість заслуговують на велику подяку.

Саме 14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з під контролю людини після квітневого вибуху. Щороку, саме цього дня ми вшановуємо відважних ліквідаторів, хто, на щастя, поруч з нами, і вклоняємося пам'яті тих, хто пішов за межу вічності.

З метою вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в селищі Онуфріївка і в селищі Павлиш за участю представників влади відбулось покладання квітів до пам'ятних знаків.

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень