Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Підтримка переробних підприємств: які зміни відбулись у законодавстві?

Дата: 20.11.2023 11:32
Кількість переглядів: 31

Підтримка переробних підприємств: які зміни відбулись у законодавстві?

Нагадаємо, що торік або минулого року Кабінет Міністрів України запровадив декілька програм підтримки підприємництва. Однією з таких програм є програма “Власна справа”, у реалізації якої безпосередньо задіяна Державна служба зайнятості.

До реалізації інших програм з розвитку підприємництва служба має опосередковане відношення, як то можливий добір працівників на нові робочі місця. До таких програм належить і програма підтримки переробних підприємств. Вона реалізується відповідно до Порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 року № 739.

Постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2023 року № 1190 внесено зміни, серед іншого, до зазначеного Порядку. Визначено, що окрім коштів державного бюджету фінансування грантів (надання безповоротної державної допомоги отримувачам у формі грантів) проводитиметься також за рахунок коштів  Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Також встановлено, що метою надання грантів є сприяння зайнятості населення, створення нових робочих місць, створення нових або розвиток існуючих переробних підприємств, збільшення надходжень від сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Примітка. Постанова № 1190 набрала чинності 15 листопада 2023 року. Окремі її положення наберуть чинності через 30 днів зі вказаної дати (стосуються суб’єктів господарювання, які провадять діяльність на територіях можливих бойових дій, та прийняття Міністерством економіки України рішень про надання грантів).

Найближчим часом на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook буде розміщена інша інформація щодо змін, які стосуються повноважень Державної служби зайнятості у напрямку розвитку підприємництва.

Вже зараз постанова Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2023 року № 1190 доступна на урядовому вебпорталі за посиланням  http://surl.li/nfgbk

Є питання щодо запровадження підприємницької діяльності за програмою “Власна справа”? Звертайтеся до обласного центру зайнятості за телефоном +38 (093) 478 70 81. Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень