Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Підтримка підприємництва: які зміни відбулись у законодавстві?

Дата: 15.11.2023 09:12
Кількість переглядів: 44

Підтримка підприємництва: які зміни відбулись у законодавстві?

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 “Деякі питання надання грантів бізнесу” затверджено низку порядків, що стосуються підтримки підприємництва.

Серед них:

  • Порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу;
  • Порядок надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей.

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2023 року № 1157, що набрала чинності 11 листопада 2023 року, внесено зміни до вказаних двох порядків. Ці зміни стосуються упорядкування процедурних питань надання мікрогрантів та грантів. Також визначено, що мікрогрантом/грантом можуть бути покриті витрати для оплати орендної плати не тільки за користування нежитловим приміщенням, а й земельною ділянкою (як і раніше, такі витрати повинні становити не більше 25% розміру мікрогранту/гранту).

Довідково. Про інші суттєві зміни щодо питань підтримки підприємництва можна дізнатися найближчим часом на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook. Уже зараз ознайомитись із постановою Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2023 року № 1157 можна на урядовому вебпорталі за  посиланням http://surl.li/ncoro.

Є питання щодо запровадження підприємницької діяльності та отримання мікрогрантів за урядовим проєктом «єРобота»? Звертайтеся до відділу сприяння зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном +38 (093) 478 70 81. Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень