Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Чергова поїздка на Харківський напрямок

Дата: 02.10.2023 16:12
Кількість переглядів: 120

Фото

День захисника і захисниці України нерозривно поєднаний зі святом Покрови та Днем Українського козацтва. І символічно, що саме в цей день відбулася чергова поїздка на Харківський напрямок, а саме – на Куп’янськ, яка розпочалася із вшанування пам’яті загиблих захисників нашої громади близько третьої години ранку хвилиною мовчання та покладанням квітів. А вже о 9.00 годині наша делегація, долучившись до загальнонаціональної хвилини мовчання, вшанувавши полеглих захисників біля пам’ятного знаку воїнам-визволителям Куп’янського району.

Потім прапор із символікою Онуфріївської громади гордо замайорів при в’їзді у Куп’янський район. Далі відбувалися приємні зустрічі, адже першочерговою задачею було відвідати наших хлопців на передових позиціях та пригостити їх домашніми смаколиками, передати «вісточку на фронт» у вигляді місцевої газети «Придніпров’я», дитячі малюнки від учнів Деріївського ліцею, а це – завжди викликає шквал позитивних емоцій та почуття того, що всі від малого до великого, вірять у нашу перемогу, дякують нашим захисникам, підтримують їх моральний дух, адже всі вони такі рідні, бо боронять нашу Україну!

Завітавши до 41 окремої механізованої бригади, зустріли комунікабельного та привітного хлопця. При розмові з ним дізналися, що це наш земляк з селища Палиш – Іван Голуб та ще й були приємно вражені, що з нагоди Дня захисника та захисниць України він був нагороджений відзнакою командира оперативно-тактичного угрупування «Лиман» - «Знак Доблесті». Привітали Івана та подякували йому за захист. Ще раз упевнилися, що наші хлопці найкращі.

Прямуючи до 41 окремої механізованої бригади, також привезли з собою подяки і від селищної ради. З великим задоволенням під час урочистостей, наші подяки отримали Ігор Бондаренко – заступник командира 41-ої окремої механізованої бригади, Андрій Михайлов – заступник командира 2-го механізованого батальйону 41-ої окремої механізованої бригади, Іван Коваленко – командир взводу технічного забезпечення 2-го механізованого батальйону 41-ої окремої механізованої бригади. Всі інші подяки, нажаль, не мали змоги вручити захисникам особисто, так як більшість з них з пораненнями перебуває в госпіталі на лікуванні. Передали їм вітання та побажання якнайшвидшого одужання, залишивши подяки для вручення їхнім командирам. Там, на передових позиціях, ворог не зупиняється ні на мить і це жахливо… постійно було чути обстріли та вибухи.

Приємно відзначити, що ще один наш земляк Володимир Голов’янко – водій-слюсар відділення технічного обслуговування бронемашин технічного взводу технічного забезпечення отримав відзнаку від командування 41- окремої механізованої бригади. В такі моменти гордість за наших земляків переповнює!

Також зустрілися з головою Куп’янської міської військової адміністрації Андрієм Беседіним, якому подарували прапор Онуфріївської територіальної громади та місцеву газету «Придніпров’я». В свою чергу отримали в подарунок книгу про місто-герой Куп’янськ. На власні очі побачили руйнування, заподіяні російськими терористами, але приємно вражені роботою міста, адже незважаючи на постійні обстріли та намагання ворога знищити все, місто продовжує жити, працювати, вивозити та сортувати сміття, забезпечувати свою життєдіяльність і має великі плани на майбутнє. І це ще раз доводить, що ми–нескорена нація, що ми на своїй землі, що ми обов’язково переможемо!

Ще побували в різних підрозділах, де проходять службу наші земляки, зокрема – зустрілися з Володимиром Онопою, Сергієм Скрипкою, Олексієм Горобієм та передали їм та їхнім побратимам посилки від Онуфріївської громади. Всім неодноразово подякували за їх мужність, сміливість та наш захист.

Ця поїздка стала можливою завдяки фінансовій підтримці керівника фермерського господарства «Агролан-К» Аліни Берези. А всілякі смаколики (смачні вареники, голубці та пиріжки) були надані від команди з селища Павлиш «З жагою до Перемоги», риба свіжа – від Охінько Р. та Лихвар С., а приготували її Зайва О. та Соколова Л., риба сушена – Шиба О., домашня випічка та пиріжки – Бура Н., виноград – Засікан В. та Зеленський М., яблука та груші – Сокур С. Дякуємо, що ви є, що не стоїте осторонь, що допомагаєте наближати Перемогу!

Стомилися, декілька сотень кілометрів по розбитій дорозі та ще й на несправній машині… але це того вартувало, поверталися додому сповненні непереборного бажання повернутися знову. Збирати, організовувати, відправляти, відвозити, допомагати, бо вся наша втома – ніщо у порівнянні з тим, що сьогодні доводиться витримувати нашим захисникам. Поїздка була важкою, але вдалою, завдяки їй, у нас також з’явилися домовленості щодо підтримки наших захисників, але про це згодом…

Це був дуже емоційний день. Побачене поблизу лінії фронту не залишає байдужим, а дає чітке розуміння, якою страшною є ціна нашої свободи. Вдячні захисникам за можливість жити і працювати у своїй країні.

Фото ФотоФотоФотоФото ФотоФотоФото ФотоФото ФотоФотоФотоФотоФото ФотоФотоФотоФото


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень