Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Він хотів, щоб ніхто з молодих не йшов на війну, щоб жили…

Дата: 12.09.2023 20:55
Кількість переглядів: 100

Геннадій Іванович Удовицький

Сьогодні роковини з дня загибелі нашого земляка, мужнього воїна Геннадія Івановича Удовицького. Найважча втрата для родини, рана, яку не в змозі загоїти час… Тягучим болем відгукується той день, коли сім’я Геннадія отримала чорну звістку…коли громада дізналась про втрату українського захисника.

Без люблячого сина залишилась мати, без надійного чоловіка –дружина, без турботливого батька і дідуся – донька й онуки. Але близькі й усі ми завжди пам’ятаємо Героя.

Народився Геннадій Іванович Удовицький 1 травня 1973 року в Онуфріївці.

Закінчив 8 класів та вступив до сільськогосподарського технікуму.

Дуже любив коней, тому після навчання вирішив пов’язати роботу з цими благородними тваринами, завдяки чому мав можливість побачити різні країни світу.

Ще одним його захопленням були машини та мотоцикли, тому згодом від перейшов працювати на завод КРАЗ, водієм. В подальшому його життя було пов'язане з автомобілями і дальніми дорогами.

З 2008 року займався власною справою, даючи можливість нашому району куштувати овочі і кавуни з Херсонщини.

З 2014 року по 2017 рік в його життя прийшла війна. В перші дні майдану Геннадій не міг сидіти на місці, шукав шляхи, яким чином він може бути корисним для своєї країни.

Його довго не брали до жодної діючої бойової частини, поки не створили 55-й (Кіровоградський) окремий автомобільний батальйон «Чорний Ліс». Там він проходив службу у роті забезпечення водієм «Уралу», постачаючи все необхідне своїм побратимам на нульових позиціях. Побачив пекло Дебальцева, Іловайська, Попасної, Соледара, Ізюма, Балаклеї.

Як учасник бойових дій АТО неодноразово був нагороджений відзнаками за захист Батьківщини.

За станом здоров'я з 2018 року пішов на відпочинок.

24 лютого 2022 року, не зважаючи на свій вік і стан здоров'я, Геннадій вже о 6 ранку стояв з речами біля воєнкомату з готовністю захищати Україну.

До травня 2022 року перебував в ТРО Онуфріївського району.

В червні 2022 року приступив до безпосереднього виконання бойових завдань в 57 бригаді в Луганській області в районі Бахмут – Сєвєродонецьк. З липня місяця частину батальйону прикомандирували до 57 бригади 42 мотопіхотного бату виконувати завдання на Херсонщині.

13.09.2022 року, на посаді навідник механізованого відділення бойової машини Геннадій Удовицький загинув, при наступі в напрямку н.п. Брускинське та н.п. Іщенка Херсонської області, внаслідок обстрілів артилерії противника, отримавши поранення, не сумісні з життям.

Висловлюємо співчуття близьким та рідним Героя, сумуємо разом з вами.

Вічна пам’ять захиснику! Дякуємо за захист Батьківщини, за наше майбутнє!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ, ЇХ ПАМ’ЯТАЮТЬ ВІЧНО!

Нагороди


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень