Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Відбулось чергове засідання двадцять шостої сесії Онуфріївської селищної ради

Дата: 12.09.2023 14:16
Кількість переглядів: 74

Відбулось чергове засідання двадцять шостої сесії Онуфріївської селищної ради

Сьогодні відбулось чергове засідання двадцять шостої сесії Онуфріївської селищної ради. На початку засідання хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх загиблих у російсько-українській війні.

В роботі сесії взяли участь 20 депутатів. Основним на сесії селищної ради було питання "Про внесення змін до рішення селищної ради від 22 грудня 2022 року № 4142 «Про бюджет Онуфріївської селищної територіальної громади на 2023 рік».

Але напередодні, як завжди, коли потрібно приймати рішення з бюджетних питань, не розібравшись в даному питанні, хтось хотів ввести людей в оману, зокрема спікулюючи темою підтримки ЗСУ. Наголошуємо, селищна рада не стоїть осторонь підтримки наших захисників. Так, на цій сесії було виділено кошти у розмірі 3 мільйони гривень на потреби ЗСУ, а на минулій 3,2 мільйона гривень.

Також повідомляємо, що на території Онуфріївської громади немає «розважальних закладів», які б фінансувались із бюджету, як вважають деякі депутати.

Тож дякуємо депутатам, які підтримали рішення по спортивно-оздоровчому комплексу «Мрія» в Онуфріївці. Ми довго і наполегливо йшли до того, щоб цей об’єкт був включений у державну програму «Велике будівництво». Була розпочата реконструкція, та через повномасштабну війну вона зупинилась на півдорозі. Зараз держава готова виділити співфінансування у розмірі майже 70%, аби роботи були завершені. Решту має доплатити селищна рада. Селищний голова Віталій Береза наголосив, це не розважальний заклад. Це заклад, в якому проходитимуть фізичну реабілітацію військові, де займатимуться спортом наші діти, в тому числі ті, хто був змушений тікати від війни (діти переселенців).

Багато звинувачень сиплеться стосовно ремонтних робіт на центральному стадіоні громади в Онуфріївці. Так, у цьому році там зроблено великий об’єм робіт: відремонтовано праве крило трибун, збудована смуга перешкод для проведення обласного етапу всеукраїнської дитячо-юнацької патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У 2024 році нашій громаді надана велика довіра приймати саме в Онуфріївці Всеукраїнський етап гри. І ми маємо на меті не лише взяти активну участь у спортивно-масовій та патріотичній роботі серед молоді, яка повинна бути фізично загартована та вмотивована для захисту Батьківщини. Є велике бажання привернути увагу до нашого Онуфріївського парку, аби більш ширше лобіювати відновлення цієї зеленої перлини громади після завершення війни. Дякуємо депутатам за підтримку виділення коштів для його ремонту.

Крім цього, депутатами підтримано виділення коштів в сумі 100, 00 тис. грн. для улаштування захисної споруди цивільного захисту в селищі Онуфріївка. З метою покращення умов перебування населення, в тому числі і дітей, під час повітряних тривог.

Значна сума коштів також була виділена на придбання спецтехніки комунальним підприємствам громади, а саме: придбання тракторів, сміттєвозу, екскаватора-навантажувача та машини для здійснення ямкового ремонту комунальних доріг громади.

З метою покращення безпекових заходів на території громади та створення ще однієї поліцейської станції на території селища Павлиш виділено кошти на підтримку селищної програми "Поліцейський офіцер громади на 2023-2025 роки".

На порядку денному також було розглянуто ряд наступних питань, основними з яких було:

  • Про внесення змін до рішення Онуфріївської селищної ради від 22 грудня 2022 року № 4156 "Про затвердження фінансового плану на 2023 рік КНП "Онуфріївська центральна районна лікарня Онуфріївської селищної ради Кіровоградської області"
  • Про затвердження звіту виконання фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Онуфріївська центральна районна лікарня» Онуфріївської селищної ради Кіровоградської області за I півріччя 2023 року
  • Про затвердження цільової програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Онуфріївської селищної ради» на 2024-2026 роки"
  • Про внесення змін до рішення селищної ради від 22 грудня 2022 року № 4159 "Про внесення змін до програми поліпшення стану організації харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Онуфріївської селищної ради на 2021-2026 роки"
  • Про затвердження розпорядження селищного голови від 19 липня 2023 року № 129-р "Про надання згоди на взяття в оренду частини приміщення сільськогосподарського кооперативу "Україна"
  • Про внесення змін до рішення селищної ради від 30 червня 2023 року № 4404 "Про створення дошкільного підрозділу в Успенському ліцеї та внесення змін до установчих документів"
  • Про затвердження рішення виконавчого комітету Онуфріївської селищної ради від 29 серпня 2023 року № 216 "Про надання згоди на передачу в оренду нежитлової будівлі, будівлі сільської ради в с. Вишнівці"
  • Про призупинення освітнього процесу Попівської гімназії Онуфріївської селищної ради Кіровоградської області
  • Про затвердження детального плану території частини кварталу по вул. Вокзальна в селищі Павлиш Онуфріївської територіальної громади Олександрійського району Кіровоградської області (в межах населеного пункту)
  • Про встановлення комунальному підприємству «Онуфріївка-Теплокомуненерго» тарифів на теплову енергію, її виробництво та постачання
  • та ряд інших питань

В кінці сесії селищний голова Віталій Береза подякував усім за роботу.

Дякуємо нашим ЗСУ за можливість працювати!

Відбулось чергове засідання двадцять шостої сесії Онуфріївської селищної радиВідбулось чергове засідання двадцять шостої сесії Онуфріївської селищної радиВідбулось чергове засідання двадцять шостої сесії Онуфріївської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень