19 серпня – День пасічника в Україні
Бджолярів з давніх-давен шанували на українській землі. Протягом сторіч виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво.
Мед на столі – радість у домі. З ним українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги. Старовинні рецепти медових страв є безцінною реліквією, яку ми маємо берегти для нащадків.
Шановні пасічники громади, нехай ваше життя буде багатим на щастя, добро, а доля стелиться барвистим рушничком достатку, родинного тепла і благодаті. Плідної Вам співпраці, щедрого медозбору, хай здійснюються Ваші мрії і надії, а на столі, щоб завжди був мед, як символ благополуччя і здоров'я!
Цікаві факти про мед:
Піфагор, Гіппократ та Аристотель також були впевнені, що мед продовжує життя людини. До речі, Гіппократ, не тільки лікував людей медом, а й активно вживав його в їжу, прожив він як відомо 109 років.
У складі меду понад 300 корисних речовин, 23 з яких – амінокислоти, а 40 – мікроелементи. Мабуть, це єдиний продукт з таким складом.
Слово «мед» має єврейське походження. Дослівно його можна перевести як «чари» або «наділений магією», що зовсім не дивно: мед здавна називали їжею богів.
Важливо! При температурі понад 50 градусів С в меді гине основна кількість корисних речовин, тому не варто додавати цей продукт в гарячий чай – лікувального ефекту не буде.
Мед – чудове джерело енергії. Від нього рівень цукру в крові підіймається та опускається повільніше, ніж від звичайних солодощів. Енергія, яку організм отримує від меду розподіляється рівномірніше.
Україна один з найбільших виробників меду у світі.