Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Грант на створення нових або ровиток існуючих переробних підприємств

Дата: 26.07.2023 14:48
Кількість переглядів: 53

Грант на створення нових або ровиток існуючих переробних підприємств

20 липня 2023 року Першим віце-прем’єр-Міністром України – Міністром економіки України Юлією СВИРИДЕНКО та заступником Міністра економіки України Надією БІГУН проведено онлайн-нараду з представниками обласних військових адміністрацій, під час якої були розглянуті питання щодо пріоритетів економічного розвитку, механізмів підтримки бізнесу, залучення представників бізнесових кіл до участі у грантових програмах Уряду та міжнародних фінансових програмах, підготовки проєктів, спрямованих на регіональний розвиток.

Більш детально з презентаційними матеріалами наради можна ознайомитись на офіційному вебсайті департаменту економічного розвитку та торгівлі обласної військової адміністрації за посиланням: https://economika.kradmin.gov.ua/index.php?action=news-pages/pidtrymka-biznesu-2472023.txt .

Наразі стартував прийом заявок щодо отримання гранту на створення нових або розвиток існуючих переробних підприємств та створення нових робочих місць в рамках проекту "єРобота".

Крім цього, Міністерство економіки України у даний час спільно з українським бізнесом, асоціаціями та експертами формують понад 10 галузевих робочих груп для обговорення та розробки конкретних і комплексних заходів для розвитку в ключових галузях економіки України.

Передбачається, що на першому етапі розпочнуть роботу 5 груп за напрямами:

  • енергетика;
  • агропромисловий комплекс;
  • транспорт та логістика;
  • IT та комунікації; промисловість (машинобудування, критичні матеріали)

Зокрема, робочими групами планується обговорення ключових галузей, які мають стати стимулом для розвитку економіки та напрацювання конкретних секторальних пропозицій. Учасники груп отримають можливість представити свої пропозиції щодо комплексу необхідних реформ, інвестиційні проєкти та розрахунки необхідного фінансування.

Ці напрацювання ляжуть в основу Плану України, необхідного для реалізації програми фінансової допомоги Ukraine Facility від Європейської Комісії впродовж 2024-2027 років, та пропозицій до секторальних стратегій розвитку на 10 років за трьома етапами:

  • короткострокові – 2023-2024 роки,
  • середньострокові – 2025-2027 роки,
  • довгострокові – 2028-2033 роки.

Представники бізнесу можуть долучитися до роботи у групах, заповнивши спеціальну форму за посиланням https://forms.gle/NpqZ5s9MBus8u4mF6.

Отримані пропозиції будуть направлені до Міністерства економіки України для обговорення під час наступних тематичних нарад.

Пропозиції надавати департаменту економічного розвитку та торгівлі обласної військової адміністрації до 10 серпня 2023 року на електронну пошту economika.kr.oda@gmail.com або region@economika.kr-admin.gov.ua .

Матеріали:

Проєкт "єРобота" гранти для переробних підприємств.

Звіт грантові програми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень