Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

11 липня 2023 року відбулося чергове засідання Університету ІІІ віку

Дата: 12.07.2023 15:09
Кількість переглядів: 72

чергове засідання Університету ІІІ віку

Слухачі Університету побували на екскурсії в КЗ «Онуфріївський краєзнавчий музей». І хоч окремі з відвідувачів вже бували в музеї, але щоразу хочеться долучитися до історії рідного краю, побачити нові експозиції і, звичайно, разом «по –сімейному» поспілкуватися та цікаво провести час. На порозі музею відвідувачів привітно зустріла директор музею – Світлана Михайлівна Ворон, вона запросила студентів поринути в далеке минуле, пригадати своє дитинство та молоді роки. Під час екскурсії ознайомила присутніх з історією Онуфріївського краю, декоративно-прикладним мистецтвом, яким займалися наші пращури (вишивання, ткацтво, гончарство, землеробство та ін.). Студенти Університету ІІІ віку послухали цікаві розповіді про родину Толстих, видатних людей нашого краю , про форсування річки Дніпро на Куцеволо - Деріївському плацдармі у 1943 році, а Микола Миколайович Матюха доповнив розповідь про переправу , яку почув в дитинстві від своїх рідних з Придніпров’я. Та найбільшу увагу людей похилого віку привернула експозиція, присвячена російсько-українській війні.

Світлана Михайлівна розповіла про стійкість, силу духу наших воїнів - земляків, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України та мирних громадян. Присутні, зі сльозами на очах , переглянули світлини наших Героїв, та схиливши голови, вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання.

чергове засідання Університету ІІІ вікучергове засідання Університету ІІІ вікучергове засідання Університету ІІІ вікучергове засідання Університету ІІІ вікучергове засідання Університету ІІІ вікучергове засідання Університету ІІІ вікучергове засідання Університету ІІІ віку


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень