Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Які зміни відбулися у законодавстві щодо контролю за працевлаштуванням осіб з інвалідністю?

Дата: 29.06.2023 13:37
Кількість переглядів: 76

Які зміни відбулися у законодавстві щодо контролю за працевлаштуванням осіб з інвалідністю?

Нагадаємо, що 9 червня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 2 червня 2023 року № 553 “Деякі питання організації працевлаштування осіб з інвалідністю” (інформація про постанову розміщується на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook, попередній матеріал можна переглянути 23 червня 2023 року, посилання тут  http://surl.li/ilypx).

Цією постановою, серед іншого, внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 року № 70 «Деякі питання реалізації норм Законів України “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні” та “Про зайнятість населення”» та порядків, нею затверджених. Так, змінена назва та внесено зміни до порядку, яким регулюється контроль за виконанням нормативу робочих місць. Відтепер він має назву Порядок контролю за виконанням нормативу робочих місць та перевірки підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських об’єднань осіб з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю, щодо виконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю, зокрема шляхом його зарахування.

Слід зазначити, що роботодавці під час перевірки мають пред’являти представникам Держпраці форми звітності № 3-ПН, подані ними до підрозділів Державної служби зайнятості.

Також внесені зміни і до постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року № 96 “Про затвердження Положення про Державну службу України з питань праці”.

Довідково. Ознайомитись з текстом вказаних змінених урядових постанов № 70 та № 96 можна на парламентській вебсторінці http://surl.li/ilylb та http://surl.li/ilylf

Ви роботодавець і у вас виникають питання сфери зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/eghis Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень