Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Яка процедура інформування державної служби зайнятості при працевлаштуванні осіб з інвалідністю?

Дата: 22.06.2023 12:22
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Нагадаємо, що в попередньому матеріалі з питань працевлаштування осіб з інвалідністю (розміщений на нашій сторінці у Фейсбук 19 червня 2023 року http://surl.li/igwmd)  йшла мова про необхідність звітування перед відповідними державними органами про працевлаштування цієї категорії громадян. Було зазначено, що, серед іншого, необхідно подавати до Державної служби зайнятості форму звітності № 3-ПН.

Звертаємо увагу, що 09 червня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 02 червня 2023 року № 553 “Деякі питання організації працевлаштування осіб з інвалідністю”. Цією постановою затверджено Порядок надання Державній службі зайнятості інформації, необхідної для організації працевлаштування осіб з інвалідністю (далі – Порядок).

Пунктом 2 Порядку визначено, що роботодавець з дня виникнення в нього потреби в підборі працівників з інвалідністю та/або з дати відкриття вакансій, на які можливе працевлаштування осіб з інвалідністю, інформує про це філію регіонального центру зайнятості (за його місцезнаходженням). Інформація, необхідна для організації працевлаштування осіб з інвалідністю, може надаватися роботодавцем в електронній (з накладенням чи без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів) або в паперовій формі (із засвідченням підписом керівника/фізичної особи-підприємця або уповноваженої ними особи) за формою звітності № 3-ПН (пункт 3 Порядку).

Постанова Кабінету Міністрів України від 02 червня 2023 року № 553 та затверджений нею Порядок – на урядовому вебпорталі за посиланням http://surl.li/hytem

Форма звітності № 3-ПН та інші – на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням http://surl.li/rkoq

Ви роботодавець і у вас виникають питання сфери зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/eghis Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень