Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

За створення яких робочих місць суб’єкт малого підприємництва може отримати компенсацію за працевлаштування безробітних?

Дата: 22.05.2023 11:49
Кількість переглядів: 38

Нагадаємо, що питання надання суб’єктам малого підприємництва компенсації врегульоване Порядком компенсації суб’єктам малого підприємництва фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця, затвердженим  постановою Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 року № 338 (далі – Порядок).

Пунктом 2 Порядку визначено, серед іншого, що його дія поширюється на роботодавців, які створюють нові робочі місця і працевлаштовують на них зареєстрованих безробітних шляхом укладення трудового договору.

Водночас норма пункту 5 Порядку веде мову, що його дія не поширюється на роботодавців, які є суб’єктами господарювання, утвореними в результаті припинення іншої юридичної особи протягом 12 місяців, що передували створенню нового робочого місця, та бюджетними установами.

Необхідно наголосити, що робочі місця, які створені у зв’язку з утворенням нового суб’єкта господарювання (крім тих, що утворені шляхом припинення), вважаються новими протягом 12 місяців з моменту утворення нового суб’єкта господарювання.

У разі створення нового робочого місця шляхом збільшення штатної чисельності працівників за умови відсутності зменшення середньомісячної чисельності за попередні 12 місяців збільшенням штатної чисельності у звітному періоді вважається:

  • для юридичних осіб – збільшення штатної чисельності працівників, які працюють на умовах трудових договорів, порівняно з попереднім звітним періодом за умови, що кількість вакансій залишається незмінною або збільшується;
  • для фізичних осіб-підприємців – збільшення чисельності найманих працівників, які працюють на умовах зареєстрованих трудових договорів.

Довідково. Зазначений матеріал є черговим в серії матеріалів, що висвітлюють норми Порядку. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook 17 травня 2023 року, переглянути його можна, перейшовши за посиланнямhttps://is.gd/Vvw7y0

Постанова Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 року № 338 та затверджений нею Порядок за посиланням https://is.gd/CSsvMx

Ви роботодавець і створюєте нові робочі місця? Чи у вас виникають інші питання сфери зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень