Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Благодійний ярмарок «КРОКУЄМО ДО ПЕРЕМОГИ РАЗОМ!»

Дата: 06.05.2023 21:02
Кількість переглядів: 470

Фото без опису

Ще з минулого року Онуфріївська громада активно включилась у волонтерство для ЗСУ та тероборони. Онуфріївська селищна рада ініціювала проведення благодійних футбольних турнірів, концертів, ярмарків.

Майже рік тому — на початку червня 2022-го, в Павлиші відбулося яскраве благодійне ярмаркове дійство, учасникам якого вдалося зібрати понад 60 тис. грн. благодійних коштів для військовослужбовців.

Цього року селищним головою Віталієм Березою ініційовано проведення в Павлиші вже другого аналогічного ярмарку.

Тож сьогодні опівдні площа перед будинком культури наповнилася ярмарковою метушнею. Виставили свої торгові ятки всі старостати громади, які привезли на продаж різноманітні страви — “бренди” своїх територій. В когось — це вареники, в когось — риба, в когось — каші за старовинними рецептами... І цей перелік надзвичайно великий та різноманітний. Також на ярмарок привезли свою продукцію сільгоспвиробники.

Урочисте відкриття ярмарку відбулось із того, що ведучий оголосив — він приурочується одному з професійних свят військових — Дню піхоти в Україні — військам, які є основною ударною силою будь-якої армії світу.

Щодня від вторгнення російських окупантів на нашій землі гинуть українські захисники, цивільне населення. Пам'ять всіх загиблих було вшановано хвилиною мовчання.

Було представлено поважних гостей благодійного заходу: начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрія Райковича, заступника директора Державного бюро розслідувань України, полковника Олександра Соколова, директора територіального управління державного бюро розслідувань м. Миколаїв Олександра Козленка, першого заступника голови Кіровоградської обласної ради Юрія Семенюка, начальника Олександрійської районної військової адміністрації Ольгу Коріненко, начальника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Романа Юзвенка, командира 41-ої окремої механізованої бригади Олега Макуху.

Звертаючись до присутніх, Андрій Райкович, зокрема, зазначив, що наші воїни-захисники гідно прийняли бій за рідну землю і героїчно знищують окупантів, наближаючи звільнення українських територій від російських загарбників. “Ми маємо бути єдиним кулаком із військовими у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність держави. Ми воюємо за своє і не зазіхаємо на чуже. Тому перемога буде за нами!” — наголосив начальник обласної військової адміністрації.

Заступник голови обласної ради Юрій Семенюк подякував організаторам та учасникам благодійних заходів за активну громадську позицію та патріотизм. “Це об'єднує і згуртовує та наближає спільну, довгоочікувану перемогу”, — сказав Юрій Анатолійович.

Із привітальним словом до учасників дійства звернувся і очільник Онуфріївщини Віталій Береза. “Онуфріївська громада з перших днів повносмаштабної війни долучилась до активної підтримки військових. Ми збирали кошти на футбольних турнірах, благодійних концертах та інших заходах, — зокрема зазначив селищний голова. — Це — внесок жителів Онуфріївщини в нашу боротьбу з ворогом, який з війною прийшов на нашу землю”.

З нагоди Дня піхоти подяками Онуфріївської селищної ради було відзначено військовослужбовців 41-ої окремої механізованої бригади: командира 41 окремої механізованої бригади Олега Макуху, командира 1-го механізованого батальйону бригади Олександра Мацейка, заступника командира 2-го механізованого батальйону бригади Андрія Михайлова, начальника відділу персоналу штабу бригади Дениса Камінського, сержанта з матеріального забезпечення 91 окремої роти Василя Дектярюка, солдатів – Сергія Півоварова, Романа Пятуна, Анатолія Слюсара.

До уваги присутніх були виступи вихованців фізкультурно-спортивного клубу «Сайфа» (керівник Аліна Сокуренко-Петрова) та дитячого громадського об’єднання військово-патріотичного спортивного клубу “Саланг” (керівник Володимир Гога).

На відкритті ярмарку порадували його учасників і аматори народного мистецтва.

Під час ярмаркової переклички, що проходила з демонстрацією народних звичаїв, дегустацією національних страв, поважні гості ярмарку переглянули всі презентації старостатів, які були дуже емоційно позитивними та креативними.

У програмі благодійного заходу були представлені різні локації. Тут бажаючі мали можливість: придбати продукцію сільгоспвиробників громади, страви української кухні, приготовані майстринями кулінарної та кондитерської справи з різних куточків Онуфріївщини; взяти участь у розіграші лотереї; посмакувати смачною юшкою, бограчем та кашею, якою безкоштовно пригощала селищна рада. Також свою польову кухню розгорнули військові. Вони пригощали всіх охочих солдатськими — борщем, кашею та різноманітними салатами та нарізками.

На дітей чекали різні розваги, майстер-класи. Приємно було бачити, як виготовлені обереги дітки дарували нашим Захисникам. Однією з локацій була Дитяча точка “Спільно” від ЮНІСЕФ.

У розпал ярмарку цінителі мистецької майстерності мали можливість переглянути виступи інструментального ансамблю “SvoїМи” (керівник Олександр Головін), аматорів Онуфріївського базового будинку культури, вокального ансамблю “Павлишанка” (керівник Юрій Кубанов) та хореографічного колективу Павлиського будинку культури (керівник Ксенія Кушніренко).

Також своїми патріотичними виступами порадував гурт “Є-ноти” з Успенки.

Багато музичних присвят було зроблено саме героїчним українським військовим, які є взірцем мужності, героїзму та патріотизму в боротьбі за рідну землю.

На знак вдячності за проведення численних благодійних концертів керівник громади Віталій Береза від ПП “Слуга народу” та депутатського корпусу селищної ради вручив керівнику інструментального ансамблю “SvoїМи” Олександру Головіну футболку з зображенням переможця пісенного конкурсу Євробачення-2022 — українського гурту “Kalush Orchestra”. Такі ж футболки отримають всі учасники музичного гурту.

Кульмінацією ярмаркової акції стало оголошення підсумків збору коштів благодійної акції “Крокуємо до перемоги разом”.

Отже, спільними зусиллями сьогодні під час ярмарку зібрано 88946 грн. До цієї суми додали 17 тис. грн. від проведеного благодійного концерту "КРОКУЄМО ДО ПЕРЕМОГИ РАЗОМ!" , який відбувся 9 квітня 2023 року у селищі Павлиш.

105946 грн. були передані на потреби військовослужбовців Збройних сил України.

Селищний голова Віталій Береза подякував усім учасникам та організаторам благодійного ярмарку. І в черговий раз висловив вдячність на адресу українських військових, які стали щитом для української землі і гідно несуть звання її Захисників та Захисниць. Після ярмарку на Павлиському стадіоні відбулась товариська гра між місцевим “Колосом” та командою військових 41-ої окремої механізованої бригади.

Дякуємо організаторам та учасникам благодійного заходу, творчим колективам закладів культури Онуфріївщини, старостатам громади, які взяли активну участь в організації та проведенні благодійного заходу.

Разом ми робимо все, що можемо, для нашої Перемоги.

Нехай нарешті добро, радість і щастя повернуться в наші домівки.

В єднанні – наша сила!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

Переглянути всі фото


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень