Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Які норми законодавства з питань надання роботодавцям компенсацій набрали чинності 29 квітня 2023 року?

Дата: 03.05.2023 09:30
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

Нагадаємо, що Законом України від 21 вересня 2022 року № 2622-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці” внесено зміни до низки законодавчих актів, у тому числі до Закону України “Про зайнятість населення”.

З метою реалізації положень Закону України від 21 вересня 2022 року № 2622-IX Кабінетом Міністрів України прийнято низку постанов. Зокрема, урядовою постановою від 10 лютого 2023 року № 124 затверджено Порядок надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних. Зазначена постанова набрала чинності 16 лютого 2023 року, крім окремих її норм.

Ці норми, як і окремі положення  Закону України “Про зайнятість населення”, стосуються компенсацій роботодавцям за працевлаштування зареєстрованих безробітних, які перебувають у статусі безробітного понад 6 місяців та окремих категорій молоді, зокрема, це особи:

  • віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців;
  • віком до 35 років – при  працевлаштуванні на перше робоче місце;
  • звільнені із строкової або альтернативної служби – при працевлаштуванні на перше робоче місце після такого звільнення.

У частині компенсацій щодо цих категорій безробітних постанова Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124 набрала чинності 29 квітня 2023 року.  Текст постанови на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/nZnHV3

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень