Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Не залишайте сміття у не відведених для цього місцях!

Дата: 25.04.2023 11:20
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Шановні жителі Онуфріївської громади!

Однією з найболючіших тем в громаді, та й в країні загалом, є боротьба зі стихійними сміттєзвалищами. Такі ділянки сміттєзвалищ утворюють самі  мешканці на узбіччях доріг, ярах, біля недобудованих будівель, на закинутих земельних ділянках. Адже набагато легше викинути сміття біля річки чи понад дорогою, аніж в контейнер чи відвезти на сміттєзвалище. Хоча всі розуміють – це отрута для нашого здоров’я, небезпека для здоров’я наших дітей та й в цілому, такі;стихійні смітники загрожують погіршенням екології. 

Прибирання стихійних сміттєзвалищ є додатковим навантаженням на селищний бюджет та створенням фінансових проблем  для  комунальних підприємств.

Онуфріівською селищною радою в рамках всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» проведено ряд заходів щодо ліквідації 2 несанкціонованих, хоч і не великих, але  сміттєзвалищ силами КП «Благоустрій Онуфріївки» та «Господар».  Таким чином, вдалось вивезти сміття, які мешканці населених пунктів не довезли до місць видалення відходів.

Інформуємо, що викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Так, у ст. 42 ЗУ “Про відходи” зазначено, що особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків.

Статтею 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачено, що порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто на громадянина може бути накладений штраф від 340 до 1360 грн.

Закликаємо жителів Онуфріївської громади не порушувати правила  благоустрою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень