Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї: чи передбачено повернення отриманих коштів?

Дата: 24.04.2023 09:22
Кількість переглядів: 32

Відповідно до Порядку надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 397 (далі – Порядок), допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї є безвідсотковою поворотною фінансовою допомогою. Пунктом 13 Порядку визначено, що фінансова допомога повертається однією сумою протягом 30 календарних днів після закінчення трирічного строку з дати її отримання.

Сума фінансової допомоги, що повертається зменшується на суму сплачених особою податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом трьох років її отримання (норма пункту 14 Порядку).

Порядок також передбачає випадки, коли можливо не повертати допомогу. Також передбачені випадки, коли допомога має бути повернута достроково.

Довідково. У 2016-2018 роках було реалізовано схожий проєкт “Рука допомоги”. Ознайомитись з успішними прикладами провадження діяльності, питаннями сплати податків та іншою інформацією щодо фінансової допомоги можна на сторінці у соціальній мережі  Facebook - проєкт “Рука допомоги” http://surl.li/fwaop

Покрокова інфографіка отримання допомоги малозабезпеченим сім’ям та документами, які регламентують її надання, за посиланням http://surl.li/fdgpc

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування.

Контакти тут https://is.gd/20aDFB  Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень