Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Яка прекрасна наша планета!

Дата: 21.04.2023 12:53
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

22 квітня вона іменинниця! 22 квітня  жителі нашої планети відзначають Всесвітні день Матері – Землі (Міжнародний день Землі).

Всесвітній день Землі – свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Вперше день Землі був відзначений у 1970 році і з того часу щороку відзначається 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Офіційно, починаючи з 2010 року в наших календарях на міжнародному рівні з’явився знаковий День – Всесвітній день Матері-Землі, що відзначається 22-го квітня. В цей день в США відзначався День дерев, до того ж дерево часто символізує життя. Здоров’я і екологія нашої планети безпосередньо залежить від наявності на ній цих прекрасних творінь природи.

Земля – наша годувальниця, наш спільний дім, в якому створені для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватись життям у всій її красі і різноманітності. Як любляча мати живить,одягає і виховує нас. І День Матері-Землі – це спеціальний час, який призначений, щоб привернути увагу всіх людей до усвідомлення планети Земля, як їх спільного дому, відчути нашу взаємну залежність один від одного. У день Землі в різних країнах світу, за традицією, лунає Дзвін миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін миру – символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства і солідарності народів. І водночас – це заклик до дій в ім’я збереження миру і життя на Землі, збереження людини і культури.

У День Матері-Землі ми закликаємо всіх підтримати загальнолюдські позитивні зусилля, які спрямовані на вирішення назрілих проблем. Що людина посіє – те й пожне – будемо про це пам’ятати. Потрібно відродити традиції українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища і не забувати, що Земля – Батьківщина всіх народів. Дбайливе ставлення до природи навколишнього середовища - важливий крок кожного українця в повсякденному житті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень