Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Стань донором крові!

Дата: 20.03.2023 16:16
Кількість переглядів: 60

КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА СТАНЦІЯ ПЕРЕЛИВАННЯ КРОВІ звертається  з проханням до кожного жителя Онуфріївської територіальної громади долучитися до добровільного донорства крові, яка буде в подальшому використовуватися для надання медичної допомоги постраждалим в зоні бойових дій.

Процедура забору донорської крові буде проводитись на базі комунального некомерційного підприємства «Кіровоградська обласна станція переливання крові Кіровоградської обласної ради» за адресою м. Кропивницький, вул. Преображенська 88 з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 13:00. Більше деталей можливо отримати за телефоном +380669192778

З базовими правилами підготовки до донації крові бажаючі можуть ознайомитися на веб-сторінці наших партнерів - Донор ЮА, https://www.donor.ua/pages

Донорам гарантується безоплатне проведення загального аналізу крові, визначення групи крові та резус фактору, огляд терапевта та аналіз на маркери інфекцій, що передаються з кров’ю, а саме - гепатити В, С, ВІЛ та сифіліс.

Наш офіційний сайт - https://kospk.com.ua

Сторінка в Facebook - https://www.facebook.com/kospkkor


Хто може стати донором крові?

Донорами крові в Україні можуть бути здорові (без активних хронічних захворювань) люди віком від 18 років і вагою від 50 кг. Здавати кров можуть українці (при собі потрібно мати паспорт та ІНН), а також іноземці, що мають постійну посвідку на проживання в Україні.

Що не рекомендують їсти перед донацією?

Склад раціону, вживання алкоголю чи ліків можуть уплинути на певні показники крові, тому радимо відмовитися від нижченаведеного списку продуктів або препаратів:

  • молочні продукти та яйця - за добу до донації;
  • горіхи, фініки та банани - 24 год;
  • соління - 24 год;
  • ковбасні вироби - 36 год;
  • копчена, гостра, пряна та смажена їжа - 48 год;
  • буряк - 48 год;
  • чипси, сухарики, халва, насіння, снеки, солодкі магазинні напої, кетчуп, майонез, інші магазинні соуси та маринади - 48 год;
  • алкоголь, енергетичні напої - 48 год;
  • чорниця - 72 год;
  • лікарські засоби - 72 год, щодо винятків краще порадитися з лікарем.

Куріння - ворог здоров'я не тільки донора, а й пацієнта, який отримує таку кров. Утриматися від паління слід мінімум за дві години до донації та дві години після.

Небажано також перед здачею крові пити каву - принаймні протягом 4­5 годин. Оскільки кофеїн звужує судини, у донора може бути важче взяти необхідну кількість крові. Утриматися від кавування варто також протягом 12 годин після донації, так як кофеїн має сечогінний ефект, а для донора важливо підтримувати достатню кількість рідини в організмі, аби швидше та якісніше відновити кров.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень