Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Хвилююча подія, під час якої неможливо було стримати сліз…

Дата: 23.02.2023 16:15
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

Важко підібрати слова, коли вручають високу відзнаку матері, яка все ще вірить побачити свою доньку серед живих, адже не змогла з почестями поховати її на рідній землі. Клята війна не перестає забирати наших героїв. Як завжди найсміливіших, найкращих.

Стрілець 2-го відділення 2-го командирського взводу командирської роти окремого загону спецпризначення “Азов”, солдат за контрактом Алла Порплиця за позивним “Вігман” з перших днів повномасштабної війни брала участь в обороні Маріуполя, разом із побратимами стала легендарним бійцем “Азовсталі”. Алла загинула 8 травня 2022 року під час потужного бомбардування ворогом даної території.

Відповідно до Указу Президента України Волидимира Зеленського від 22 липня 2022 року, за особливу мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність присязі Порплиця Алла Сергіївна буда відзначена державною нагородою України: орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно).

23 лютого у великій залі Онуфріївського ББК військовослужбовицею Національної гвардії України Оксаною Бочаровою орден нашої героїчної землячки — Алли Порплиці, було вручено її мамі Ларисі Порплиці.

Пам'ять про Аллу Порплицю та всіх загиблих Захисників та Захисниць було вшановано хвилиною мовчання.

Хвилюючими спогадами про Аллу поділились її класний керівник Світлана Залюбовська, однокласник Тимур Нурхаметов.

Слова вдячності на адресу всіх, хто боронив і боронить рідну землю від ненависного ворога, висловив селищний голова Віталій Береза. Голова громади подякував мамі Алли Порплиці за те, що виховала доньку-патріотку, яка незважаючи на свій молодий вік з загостреним почуттям справедливості та відповідальності мужньо виконувала найправеднішу справу — захист рідної землі.

А закінчуючи школу Алла мріяла:

- «Вступлю в університет своєї мрії».

- « У мене буде щаслива сім’я, люблячий чоловік і чудові діти (Софійка і Пашенька)».

- «Я відкрию бізнес, в цьому мені допоможе мій коханий».

Але не судилося… Алла Порплиця назавжди залишилася молодою. Вона поповнила небесне військо, коли їй виповнилось всього 22 роки…

Зараз для всіх нас основним завданням є докласти максимум зусиль, для того, щоб наша країна стала вільною та заможною: такою, якою мріяла побачити Алла та усі ті воїни, які не повернулися додому…

Низько вклоняємося за те, що ціною власного життя захищала нас та українську державу. Щирі співчуття рідним та близьким!

Герої не вмирають!

Пам'ять про них — вічна!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень