Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Посилюємо правову спроможність громад через забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги:меморандум

Дата: 21.02.2023 15:13
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Координаційний центр з надання правової допомоги та Всеукраїнська Асоціація об'єднаних територіальних громад уклали меморандум про співпрацю.

Серед напрямів співпраці:

  • організація та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості посадових осіб місцевого самоврядування та мешканців об’єднаних територіальних громад;
  • реалізація ініціатив щодо спрощення доступу мешканців ОТГ до безоплатної правової допомоги;
  • організація та проведення досліджень з вивчення потреб та рівня поінформованості посадових осіб місцевого самоврядування та мешканців громад;
  • організація роботи консультаційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги в територіальних громадах.

«Одне з завдань системи безоплатної правової допомоги – посилення правової спроможності громад. Місія системи БПД – захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності територіальних громад та спільнот. Адже громадяни мають самі навчитися захищати свої права і мати навички використання тих інструментів захисту, якими їх забезпечує держава», – зазначив в. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

«Внаслідок повномасштабної військової агресії російської федерації проти України в багатьох територіальних громадах збільшилась кількість звернень до органів місцевого самоврядування людей, які перебувають у складних життєвих обставинах, які постраждали внаслідок воєнних дій, внутрішньо переміщених осіб тощо. Тому сьогодні, в умовах воєнного стану та стрімкої зміни законодавства під вимоги часу, набуває особливої актуальності питання правової допомоги», – наголосив голова Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» Олександр Корінний.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень