Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

29 січня 2023 року в Україні відзначається 105-та річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність

Дата: 29.01.2023 08:30
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

Цього дня ми вшановуємо Героїв, подвиг яких демонструє безмежну любов до рідної землі, відповідальність за її долю та готовність стати на її захист.

В далекому 1918 році в Україні розгорталися трагічні події. Наша країна практично не мала власної армії, аби дати належну відсіч більшовицькій навалі і захистити свою незалежність.

Наприкінці січня добровольці-патріоти повстали проти численного війська ворога поблизу залізничної станції Крути. Тоді сили були нерівними.

Сучасники називають героїв Крут «першими кіборгами», а їхній бій — «боєм за майбутнє України». Понад сто років минуло, а наші хлопці й зараз боронять цілісність країни та її суверенітет.

На превеликий жаль, історія повторюється знову і ворог у нас – той же. Українці знову змушені давати відсіч військовій та інформаційній агресії, знову змушені обороняти власну незалежність ціною людських жертв. І знову через сотню років українські бійці демонструють надзвичайно високий патріотизм, повторюючи подвиг Героїв під Крутами.

Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну. Вони завжди залишаться Героями та взірцем палкої любові до Батьківщини. Віддаємо шану нашим захисникам, які сьогодні стоять на захисті Української держави.

Коли ми справді бажаєм бути вільними, коли бажаємо бути самостійними, то в першу чергу ми повинні шанувати пам'ять борців за цю волю і самостійність.

Щиро віримо – мир повернеться в Україну! Україна буде вільною, мирною та заможною європейською державою!

Слава Україні! Слава Героям Крут!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень