Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Проведено планову рейд-перевірку сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах на територіях сіл Успенка та Деріївка

Дата: 25.01.2023 16:44
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

25 січня 2023 року головним спеціалістом служби у справах дітей селищної ради Юлією Філатовою, провідним фахівцем із соціальної роботи селищного центру соціальних служб Оленою Сосою з метою запобігання бездоглядності та неналежного виконання батьківських обов’язків проведено планову рейд-перевірку сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах на територіях сіл Успенка та Деріївка.

В ході перевірки батькам роз’яснено їх обов’язки щодо виховання дітей, забезпечення відповідних умов для проживання, навчання, фізичного та морального розвитку. Батьків попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Відвідано Успенський ліцей селищної ради, з директором Арміне Малумян обговорено стан відвідування учнями шкільних занять.

Служба у справах дітей вкотре нагадує, що крім пропуску дітьми занять у школі та онлайн-занять, батьки також несуть відповідальність за своїх дітей, а саме: тютюнопаління, вживання алкоголю, скоєння дрібних крадіжок, хуліганства та іншого. За такі вчинки неповнолітніх їхні батьки притягуються до відповідальності за частинами 1-4 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Отже, якщо заняття проводиться дистанційно, обов'язок присутності дитини на уроках є обов’язковою, контроль за цим покладається на батьків дитини, адже, відповідно до статті 55 Закону України «Про освіту», батьки зобов’язані сприяти виконанню дитиною освітньої програми та досягненню дитиною передбачених нею результатів навчання.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень