Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

Які зміни відбулись у здійсненні професійної орієнтації шукачів роботи?

Дата: 24.01.2023 15:21
Кількість переглядів: 53

Питання щодо здійснення професійної орієнтації  регулюються статтею 33 Закону України «Про зайнятість населення» (далі - Закон). Складовими елементами професійної орієнтації є професійне інформування, професійне консультування та професійний відбір.

Змінами, внесеними до Закону (набрали чинності 29.10.2022), надано нове визначення процесу професійного інформування. Таке інформування полягає у наданні відомостей про трудову діяльність та її роль у професійному самовизначенні особи, інформації про стан ринку праці, зміст та перспективи розвитку сучасних професій, кваліфікацій, навичок, видів, форм та умов проходження професійного навчання, можливостей професійно-кваліфікаційного і кар’єрного зростання, що сприятиме формуванню професійних інтересів, намірів та мотивації особи щодо обрання або зміни виду трудової діяльності, професії, кваліфікації, роботи, виду та форми професійного навчання, розвитку навичок та набуттю нових компетентностей.

Також Закон доповнено новим різновидом професійної орієнтації – професійною діагностикою. Така діагностика полягає у застосуванні особами, які її проводять, комплексу послуг із виявлення та оцінювання індивідуально-психологічних особливостей, здібностей, інтересів, можливостей, навичок особи.

Є питання, що стосуються сфери зайнятості та виплати допомоги по безробіттю? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості https://cutt.ly/HMAUMJQ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень