Онуфріївська громада

Кіровоградська область, Олександрійський район

22 січня - День Соборності України

Дата: 22.01.2023 10:42
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки Україна (ЗУНР) відзначає День Соборності. Акт Злуки 1919-го року став історичним об’єднанням українських земель в одній державі.

105 років тому - 22 січня 1918 року - вперше у ХХ столітті українці проголосили незалежність власної держави - Української Народної Республіки. 24 серпня 1991 року відбулося її відновлення.

Сьогодні Соборність для України - деокупація всіх територій України, захоплених ворогом, відновлення єдності із Донеччиною, Луганщиною та Кримом. Соборність - це для нас не лише пам’ять про спільне минуле, а й згуртована співпраця заради майбутнього. Коли ми, з різних регіонів, разом працюємо, створюємо знакове і важливе, боремося із окупантами, відстоюємо свою соборність і волю заради власної держави.

На знак вшанування історичної події поклали квіти до пам'ятного знаку Тарасові Шевченку та до меморіальних плит воїнів, загиблих за Свободу та Незалежність України у боротьбі з російським окупантом.

Нехай Україна Переможе та розквітне, нехай наші серця наповнюються глибокою вірою у гідне майбутнє рідного краю та України!

Борімося - поборемо!

Слава Україні!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень